Tid for endringer!

Sal og scene er et av valgfagene vi har her på Ris, men ikke alle klassene får muligheten til å ha det. Noen av elevene på 9 trinn, snart 10 trinn er en av de klassene som ikke har fått muligheten til å få oppleve dette valgfaget og synes dette er dumt.

Vær gang valgfag kommer opp i en samtale hører vi flere og flere ganger om at 9 trinn synes det er urettferdig at de ikke få ha faget det. De har lyst til å ha det for å vise kreativiteten sin og ha et til fysisk fag. Noen liker å danse, andre å synge og noen liker begge deler.  Med valgfaget kan du uttrykke deg på forskjellige måter, som både kan være spennende og gøy.

Faget kan også for eksempel hjelpe folk med sceneskrekk. De får øvd seg på å stå foran en mindre og/eller større gruppe med mennesker. Dette kan i tillegg  hjelpe folk sånn at de blir vant til å stå å opptre.

I disse tider har elevene på Ris fått utdelt et skjema via nettet hvor de skal krysse av på hvilket valgfag de helst vil ha på 10 trinn. Sal og scene sto ikke på denne listen. Noen elever på 9 trinn har laget en underskrift kampanje for at sal og scene eventuelt kan bli et valgfag til 10 trinn.

Fra en annen side ser vi at det kan bli vanskelig. Det er ikke alle lærerne på de forskjellige trinnene som har mulighet til å ha dette faget, men vi håper at ledelsen på Ris kan drøfte tanken om at alle trinnene skal få mulighet til å oppleve faget.

About Iben Johanne Anderssen Dalan

View all posts by Iben Johanne Anderssen Dalan →

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.