3 feil du gjør om morgenen🔆

Det er det samme hver dag. Du blir vekket, kommer deg raskt opp av sengen, dusjer, kanskje spiser litt, kler på deg og går til skolen. Vi gjør mange feil når vi står opp om morgenen. Her er tre feil du ikke trenger å gjøre igjen.


1)  Gå for raskt ut av sengen 🛌💤😴

Det er to dårlige vaner vi har. Den ene er å velge en skarp lyd som vekker oss opp, og den andre er å stå opp av sengen med en gang. Ikke glem at du har tilbrakt 8-10 timer i en horisontal posisjon. Derfor må den posturale aksen vår ta en ny stilling litt etter litt. Reiser man seg fort opp av sengen kan man bli svimmel. Her er noen tips du kan tenke på neste gang: 

  • Våkne rolig, som om det var et ritual av avslapning. 
  • Still vekkeklokken din til å ringe 10 minutter tidligere enn vanlig velg også en avslappende tone som ringelyd, ikke den klassiske pipetonen. 
  • Det første du gjør er å sette deg opp i sengen og puste dypt i to minutter. 
  • Strekk deg litt. Strekk armene dine over hodet. Strekk både til høyr eog venstre. Viktig å få blodsirkulasjonen godt i gang. Rull nakken litt rolig i sirkulære bevegelser. 
  • Trekk pusten en gang til, og du er klar! 

2) Ikke spise frokost🍳🥞🥪

Mange har mye å gjøre om morgenen. Kanskje du bruker litt for lang tid på å dusje eller kle på deg og har dårlig tid. Det betyr ikke at du burde droppe det første måltidet av dagen. Frokost er et veldig viktig måltid. Det gir en jevn måltidsrytme, folk som ikke spiser frokost har lettere for å få i seg er usunn mat senere på dagen. Disse tipsene kan hjelpe deg med å få en god rutine. 

  • Stå opp litt tidligere for å få bedre tid. Det er viktig å stå opp rolig og ha god tid til å spise frokost på en avslappende måte.  
  • En god start er: et glass varmt vann med sitron, vent mellom 15 og 20 minutter for så å fortsette frokosten din. I mellomtiden kan du for eksempel ta en dusj eller kle på deg. Etter dette kan du spise litt fiber, litt protein og litt frukt. Gjør du det forlater du huset med de nødvendige næringsstoffene og med mye energi. 

3) Dusje med varmt vann🚿🛀💧

Vi elsker å ta en varm dusj, men det er ikke alltid det mest hensiktsmessige. Og spesielt ikke om morgen. For å aktivere er det bedre med vann som ikke er for varmt. Du kan for eksempel starte dusjen med varmt vann og avslutte med forfriskende kaldt vann, og spesielt på beina. 

Å skylde leggene dine i kaldt vann forhindrer deg i å føle oppblåst eller tung, reaktivere føttene dine også, og sørger for at de er klare til dagens arbeid. Kaldt vann hjelper mot ømme muskler. Kaldt vann på et område over litt tid, gjør at blodgjennomstrømningen øker på området. De skadde musklene får mer å jobbe med, slik at de kan bli fortere restituert. 

Prøv dette neste gang du dusjer!

Nå slipper du å gjøre disse tre feilene i morgen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.