Lever vi i en simulering? Sjansene kan være veldig store

Du har kanskje sett filmen Matrix før. Filmen handler om at verden vi lever i er ikke ekte, og at den bare er en simulering skapt av andre vesener. Dette høres ganske vilt ut, men det kan faktisk være mer sannsynlig enn du tror. 

Én i en milliard

Ett godt poeng som mange har påpekt er at teknologi og datamaskiner blir veldig raskt bedre og bedre, og det er derfor bare et tidsspørsmål om å lage en datamaskin kraftig nok til å skape en simulert virkelighet. Deretter når en simulert virkelighet er skapt, kan en sivilisasjon inni simuleringen lage enda en simulering inni simuleringen, osv. Dette betyr at sjansene for at verden vi lever i nå er den «virkelige verden» er utrolig små, kanskje til og med små små som én av flere milliarder, ifølge Elon Musk.

Mandela effekten

Nelson Mandelas begravelse i 2013.

Mandela effekten er et fenomen der mange folk tror de så eller opplevde noe som ikke skjedde. Det første dokumenterte eksempelet av dette var på 80-tallet, da mange sverger at de så Nelson Mandelas begravelse live på TV. Dette er selvfølgelig ikke sant, Nelson Mandela døde først i 2013 og ble 95 år gammel. Så hvorfor tror så mange at de så Mandelas død på 80-tallet? Kanskje det er en «glitch in the Matrix», eller kanskje skaperne av vår simulering har endret fortiden?

Double-Slit eksperimentet

En illustrasjon av double-slit eksperimentet.

Double-Slit eksperimentet er et kjent eksperiment der forskerne sende elektroner gjennom en kobber plate med to hull i seg. De fant at når de ikke observerte elektronene, lagde de et mønster som foreslår at de oppførte seg som bølger. Men, når elektronene var under observasjon, oppførte elektronene seg som partikler. Dette er kanskje fordi simuleringen vi lever i endrer ting vi ikke ser på, for å spare på ressurser.

Déjà vu

Déjà vu er et fenomen der en person føler at de har vært i akkurat samme situasjon før, selv om det er første gang. Forskere har ennå ikke kommet opp med en definitiv grunn til hvorfor déjà vu skjer. Er dette bare våre hjerner ikke klarer å peke til hvilke minne den kjenner igjen, eller er dette også en «glitch in  the Matrix»?

Hvorfor har universet regler egentlig?

Universets elementærpartikler. Du kan kalle de verdens grunnlegende byggeklosser.

At universet har såpass strenge regler som det har blitt vist at den har, kan virke litt rart. Hvorfor kan ingenting gå raskere enn lysets hastighet? Kanskje dette er fartsgrensen for hvor fort nettverket til simuleringen kan sende rundt informasjon? Hvorfor finnes gravitasjon? Universet består av mange ulike elementærpartikler, som for eksempel kvarker. Disse har alle sine ulike regler og funksjoner, og ingen vet egentlig hvorfor.

Som du kan se, finnes det mange gode argumenter til at vår verden ikke er ekte. Har du blitt overbevist?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *