Alt Du Trenger Å Vite Om Playstation 5

Rundt julen 2020 har Sony sagt at de skal lansere sin nye spillkonsoll: Playstation 5. De har satt ganske store mål for for konsollen, som 8K oppløsning. Men hva er det vi kan forvente? Her er alt vi vet så langt om Playstation 5.

Oppløsning og Bildeflyt

Dette er kanskje noe av det første du lurer på om Playstation 5. Sony har satt som mål at konsollen skal støtte en enorm oppløsning på 7680 × 4320 (også kalt «8K»). I tillegg sier de at den vil kunne spille spill på 120 bilder i sekundet (også kaldt «frames per second» på engelsk, og forkortes til «FPS». Men, du vil nok mest sannsynlig ikke kunne spille med både 8K oppløsning og 120 FPS samtidig. I stedet får du nok bare velge en av de om gangen.

Maskinvare

Sony har sagt at de vil benytte seg av grafikkort og prosessor fra AMD med den splitter nye Zen 2-arkitekturen. Dette vil nok gjøre PS5 til en svært kraftig maskin, og vi vet at den vil kunne kjøre spill med «Ray-Tracing» teknologi, noe som jeg tror mange så komme. Ray-Tracing er en metode for å simulere lys i f. eks. spill og ser ekstremt realistisk ut. PS5 vil i tillegg gå over til lagring på SSD istedet for harddisk. Dette vil gjøre lastetider kortere og konsollen generelt raskere.

Spill

Så langt har ingen eksklusive spill blitt vist for Playstation 5, men det er svært sannsynlig at spill som Death Stranding og The Last of Us: part 2 vil komme til PS5. Men, vi kan alltid spekulere om spill som Elder Scrolls VI (som har faktisk blitt avslørt å være i utvikling) og Grand Theft Auto VI.

Playstation 5 vil også være bakover kompatibel. Sony har beskrevet konsollens bakover kompatibilitet som «utrolig kraftig» («incredibly powerful»). Dette vil ikke bare bety at du kan spille dine gamle spill på PS5, men du vil også kunne spille multiplayer spill online med folk som spiller på Playstation 4. Det er ikke klart om det vil være til alle eller bare noen få spill, men mest sannsynlig vil svært mange Playstation 4 spill være kompatible.

Virtual-Reality

Vil Playstation 5 være PSVR komatibel? Absolutt. Playstations hovedarkitekt Mark Cerny har hintet til at PS5 vil bli enda mer VR fokusert enn Playstation 4. VR teknologi skal kanskje til og med bli bygget direkte inn i konsollens grafikkort. Det er usikkert om PS5 vil ha samme VR headsett som Playstation 4, men mest sannsynlig vil de lage en ny og forbedret modell. Dette gir mening ettersom PS4s VR headsett er ganske dårlig i forhold til VR systemer laget av andre merker som Oculus Rift/Quest og HTC Vive.

Pris

Alt dette høres nokså bra ut, men hva blir priset? Vel, nøyaktig pris er ikke kjent ennå, men utifra det vi vet og det folk har spekulert vil det mest sannsynlig koste rundt 5000. Altså, rundt 1000 kr dyrere enn Playstation 4.

Så, er du spent? Det er i hvert fall jeg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *