iPhone 12 – Hva kan vi forvente?

Apple forrige mobiler, iPhone 11 serien, hadde relativt små endringer fra iPhone X serien. Derfor håper jeg at de neste mobilene fra Apple vil gjøre større forbedringer fra 11 serien.

Pris og lanseringsdato

iPhone 12 serien vil mest sansynlig komme ut rundt September 2020. Det er fordi Apple pleier å lansere sine nye mobiler samme tiden på året. Prisen kommer nok å være ganske lik som iPhone 11 mobilene, med kanskje en liten stigning i pris. Det vil si rundt 9000kr for basismodellen, rundt 12500kr for Pro modellen og 13500kr for Pro Max modellen.

Funksjoner under skjermen

En OnePlus 7 Pro. Den bruker et pop-up kamera i stedet for nedsenkning, og har en fingeravtrykksensor under skjermen. iPhone 12 kan se noe likt ut som dette.

Det er en stor sjanse at Apple vil gjøre flere endringer til skjermen, mest vesentlig en fjerning av nedsenkningen i skjermen. Dette kan potensielt bety at kameraet vil befinne seg under skjermen. Slik teknologi er nok mulig, men da snakker vi om toppmodellen iPhone 12 Pro Max, eller hva enn Apple finner på for navn. I tillegg kan det godt hende at det kommer en fingeravtrykksensor også under skjermen. Dette er absolutt mulig, og har allerede blitt gjort med andre mobiler.

Bedre skjerm

Én eller flere av de nye iPhone 12 modellene kan ha en oppdateringsfrekvens på 120hz, et stort hopp fra 60hz som de forrige modellene har. Det vil gjøre animasjoner mye jevnere og finere å se på. Noen mobiler og iPad modeller har allerede en oppdateringsfrekvens på enten 90hz eller 120hz, så dette er fullt mulig. Alle iPhone 12 modellene vil nok ha en OLED-skjerm i stedet for LCD-skjerm, inkludert basismodellen.

Ny design

Apple kan bestemme seg for å gå tilbake til en mindre rund design, slik som iPhone 4 og 5.

Det kan godt hende vi får mer når det kommer til designet, annet enn at nedsenkingen blir fjernet. Apple analytikere forventer at metallinnfatningen vil være mindre rund. Det vil si mer likt som iPhone 4 og 5 modellene. I tillegg kan det hende at basismodellen og/eller Pro modellen vil bli utstyrt med en mindre skjerm enn iPhone 11 Pro, mens iPhone 12 Pro Max vil ha en større skjerm enn iPhone 11 Pro Max.

Billig iPhone på vei?

Dette er hvordan den nye billigmodellen forventet å se ut.

Det har også blitt spekulert av flere analytikere at en billig modell skal komme ut i tillegg i år. Det er mulig at de vil lansere modellen en gang denne våren, og den vil være veldig lik iPhone 8 modellen. Prisen vil sannsynlig vis ligge rundt 4000kr. Mange vil nok bli glade hvis denne kommer ut, inkludert meg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *