UKM for ungdom – meld deg på!

Ung Kultur Møtes, eller UKM, er en slags årlig talentkonkurranse for alle mellom 13 og 20 år gammel. Den handler om å hjelpe ungdom å finne andre som driver med de samme hobbyene, og gi dem veiledning og nye muligheter. Lørdag 7.3 kl. 17 braker det løs for første gang på lenge i Vestre Aker.

UKM startet i 1987, og har siden det fått støtte fra statsbudsjett. De første årene var det et bestemt tema for hvert år, men i dag er det svært fritt. Mange kjente norske artister, som Karpe Diem og Onkel P hadde sin opprinnelse med UKM.

UKM er i grunnen organisert som en nasjonal konkurranse, men det er mye mer fokus på å ha det gøy og møte nye folk enn å vinne. Arrangementet består av tre nivåer: lokalmønstring om vinteren, fylkesmønstring om våren og så den nasjonale UKM-festivalen i Juni. UKM representanter har omtalt det lokale nivået som det viktigste. Alle former for kultur er innafor i UKM- foto, bilde, hiphop, synging, video, slampoesi, dans, triksing, hva du vil. Juryen dømmer deltakerne etter originalitet, kreativitet, publikumskontakt og kvalitet.

Ris skole hører til bydelen Vestre Aker, og Persbråten VGS er samlingsstedet for den bydelen. Påmeldingsfristen er 14. Mars for de som vil melde seg på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *