Energisk opptreden på UKM

Den 7. mars – uken før Corona stengte alt – kom mange utrolig talentfulle ungdommer til Røverstaden i sentrum av Oslo for å vise frem sine skills på Ung Kultur Møtes, bedre kjent som UKM. Jeg har fått muligheten til å snakke med en av de yngste deltagerne: Harald (14) som rappet sammen med sin venn Endre (14).

Haralds største interesser er basketball, skating og hiphop. Han har drevet med hiphop i rundt ett og et halvt år, og lager selvprodusert musikk. Det vil si at han lager sine egne beats og setter sammen låtene selv. 

-Er det noen spesielle artister du får inspirasjon fra? -Jeg får mye inspirasjon fra Logic. Jeg synes han er en veldig god rapper og jeg hører på han mye. Logic er et stort forbilde for meg.

-Du var på UKM med Endre for to uker siden. Hvordan synes du det gikk? -Det gikk veldig bra, vi kom videre! Vi fikk nok mye poeng av at vi var veldig energiske i forhold til de andre deltagerne.

-Hva er artistnavnene deres? -Mitt personlige artistnavn er BarBoe, men Endre har ikke et offisielt navn. På UKM trengte vi et gruppenavn, så vi valgte Business Men (vi uttaler det «Binnes Men») og kledde oss i dresser!

-Hva var det de andre deltagerne viste fram? -Over halvparten av deltagerne var jenter som sang med piano i bakgrunnen, og det var bare en annen person som rappet. Vi ble god venn med en veldig flink billedkunstner som faktisk var yngre enn oss. Han var en av de kuleste personene vi møtte på UKM.

-Hvordan var det å være på UKM før showet? -Det var veldig fint å være der, folk var kjempehyggelige, alle kom presist og det gikk akkurat som planlagt. Vi fikk faktisk gratis mat fra en pizzarestaurant som var i etasjen over! -Var dere lenge der før showet? -Vi var der i noen timer for å spise, snakke sammen og gå igjennom alles opptredener.

-Har du rappet på en scene før? Var du nervøs? -Jeg har rappet på en scene en gang før. Det var i skolekantinen, og da rappet jeg også med Endre. Da var jeg veldig nervøs, men så merket jeg at det var veldig gøy, og ikke skummelt i det hele tatt. Derfor var jeg ikke noe særlig nervøs på UKM.

-Vil du gjøre noe som dette igjen? -Veldig gjerne. Det var utrolig gøy å opptre og det var hyggelig å være der før showet. -Og tenker du å fortsette å lage musikk utenfor UKM? -Absolutt. Det er noe jeg liker svært godt å gjøre, så jeg har ingen planer om å stoppe!

Som en i publikum fikk jeg oppleve en inspirerende og gøyal kveld. Det var fint å se så mange flinke ungdommer samlet på et sted. UKM virker som en trygg artig sted å vise fram dine talenter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *