Om Ris Avis

Ris Avis er en nettavis skrevet av elever ved Ris Ungdomsskole. Den skal dekke nyheter, hendelser og temaer som omhandler eller angår elevene, skolen og nærmiljøet.

Hvem lager Ris Avis?Unge, lovende journalister i første året med Ris Avis (2007)

Elever på Ris som interesserer seg for journalistikk, avis og medier. Det meste av materialet er skrevet av elever på valgfaget Medier og Informasjon, som finnes på alle tre trinn.

Ris Avis har imidlertid en ganske lang historie – den ble opprettet så tidlig som i 2007. Tidligere ble avisen laget av elever ved UDV (Utdanningsvalg) – faget Medier og Kommunikasjon på 9. trinn.

Elevene har altså selv valgt Medier og Informasjon som sitt valgfag for dette året, og jobber som journalister og fotografer og mye annet 90 minutter hver uke i tillegg til en del arbeid hjemme og i skoletiden ellers. Elevene har lov til å lage alt fra podcast og video til artikler.

Ideen med dette valgfaget, Medier og Kommunikasjon, er at elevene skal på en veldig praktisk måte få innsikt i hvordan aviser og andre nyhetsmedier lages, hvordan man jobber fra tips til ferdig artikkel, og hvilke regler man må følge som en del av «den fjerde statsmakt». I tillegg får elevene ved skolen et talerør og et eget nyhetsmedium.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *