Ting foreldre sier for å skremme oss

«Hvis du ser mer på skjerm nå, så får du firkantede øyne.» «Hvis du svelger tyggisen, blir den der i syv år.»  Har foreldrene dine noen gang sagt dette til deg? Eller noe lignende? I så fall er du ikke den eneste.

Det er ulovlig å skru på lyset inne i bilen når det er mørkt ute.

På Statens Vegvesen står det ingen ting om at dette er ulovlig. Mest sannsynlig har foreldre sagt dette fordi det forstyrrer sjåføren at lysene er på, og hvis det er grunnen er det lurest å ha lysene av.

Foto: pixabay @StockSnap

Dersom du ikke kommer nå, reiser vi fra deg.

Mange foreldre sier dette når barna deres bruker lang tid eller ikke vil dra et sted. Og det funker jo, men det har vært diskusjoner om det er dumt å si det til barna. Veldig mange mener at det ikke er ok å skremme barna med dette og at de ikke burde føle seg etterlatt.

Foto: pixabay @Clker-Free-Vector-Images

Hvis du svelger tyggisen blir den der i 7 år.

Du har sikkert hørt denne før. Det er nok en av de mest populære tingene foreldre sier for å skremme oss. Mange hører denne også fra søsken. Dette er heldigvis ikke sant. I følge flere kilder som TV2 og illvit.no så er dette ikke sant. Tyggegummien blir der ikke i 7 år og havner heller ikke i blindtarmen. Det er heller ikke farlig så lenge man ikke gjør det for ofte:)

Bilderesultat for chewing gum in your stomach
Foto: wikipedia

Hvis du spiser snø får du mark i magen.

Dette er ikke sant, men det er selvfølgelig ikke bra å spise skitten eller forurenset snø. Med klimaendringene kan det også være dumt å spise snøen på grunn av surt nedbør.

Foto: flickr @Paul VanDerWarf

Hvis du ser mer TV nå så får du firkantede øyne.

Jeg tror de aller fleste er glade for at dette ikke er sant! Hadde det vært sant hadde omtrent alle hatt firkantede øyne i dag. Dette er bare noe foreldre sier for at man skal gjøre noe annet enn å se på telefonen eller TV-en.

Foto: flickr @Guilherme Caldas

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *