Saftis og sorbet oppskrifter

Det nærmer seg sommer og været blir bare varmere og varmere. Hva er vel bedre å spise i varmen enn is? Vi har funnet to oppskrifter på is. En oppskrift på fruktis og en på sorbet. Begge oppskriftene er hentet fra https://coop.no/mega. Her er oppskriften på de to isene. 

Jordbær- og bringebær sorbet 

Dette trenger du til 4-6 porsjoner: 

 • 250 g frosne bringebær 
 • 250 g frosne jordbær 
 • 4 ss melis 

Dette gjør du: 

 • Det er viktig at bærene er frosne. Kjør alt raskt i en blender og server med en gang, gjerne med iskjeks til. 

Isen var overaskende lett å lage i forhold til hvor god den var. Det var bare ett steg så det tok ikke så lang tid å lage. Du trengte ikke så mange ingredienser, men det som var viktig da er at bærene var kalde og frosne. Det som trekker den ned er tyggemotstanden av frø. Isen ble litt rennende og kunne godt vært litt tykkere. Dermed må du også spise den fort før den smelter, men det må du jo med alle is.  

Isen endte opp veldig god og anbefales på sterkeste en dag du har ikke så god tid. 4/5 stjerner 

Bær-fruktis 

Dette trenger du: 

 • 100 g sukker 
 • 2 dl vann 
 • 2 dl bringebær 
 • 2 dl blåbær 
 • 1 ss sitronsaft 
 • 200 g hvit sjokolade 
 • Ispinner eller isformer 

Slik gjør du: 

 • Kok opp sukker og vann. Kjøl ned. Ha bær, sitronsaft og sukkerlake i en blender og kjør dette så fint som mulig. Sil blandingen. Blandingen fordeles i ispinneformer. Sett i fryseren til de stivner. 

(tips: et godt tips er at du kan smelte litt sjokolade i et vannbad. Og så dryppe litt over isen.) 

Vi valgte å bruke frosne bær. For at de skulle bli myke nok tok vi dem i mikroen i 30 sekunder.  

Frosne bær gikk helt fint å bruke. Isen brukte veldig lang tid på å stivne og fremgangsmåten tok også litt tid. Isen ble litt for søt, anbefales å bruke litt mindre sukker. Ellers ble isen veldig god og oppkvikkende en varm sommerdag. Is er det som virkelig kjøler deg ned når du er varm.  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *