4 tips til hvordan du som ung enkelt kan bruke mindre plast

De siste årene hører vi konstant om hvordan jorda ødelegges av all forsøplingen, og plast er et ord som stadig dukker opp i debatten om miljøet. Det står mye skrevet om hvordan å kutte ned på plast kan være med på å redde jorda, men er det egentlig så enkelt med tanke på hvor mye plast brukes? Og hva kan du som enkeltperson gjøre?

Ikke bruk plastposer!

Mitt første råd er sikkert noe du har hørt tusen ganger før, men sjansen for at du faktisk gjennomfører dette er ganske lav. Selv syntes du kanskje at man kan virke litt annerledes hvis man bruker handlenett, men hvis du faktisk prøver det så merker du at det ikke er helt sånn.  Det kan faktisk inspirere andre og kanskje gi dem skyldfølelse når de ser hvor mye vi unge bryr oss om miljøet.

Kjøp en kopp som kan brukes flere ganger

Vi unge pleier ofte å kjøpe drikke på kafeer eller kaffebarer, men tenker du egentlig på hvor mye søppel dette blir til sammen? Det meste av mat emballasje legges opp til engangsbruk, og for hver gang du kjøper deg noe å drikke på en cafe skaper du unødvendig søppel. Det er ikke flaut å ta med seg en kopp, de ansatte er mer enn vandt til det. Og jeg garanterer at du vil føle deg bra etterpå.

Ikke kjøp vann på flaske

Her i Norge har vi fantastisk friskt vann som bare koster rundt 2 øre per liter! Kjøper du vann på flaske er det mye dyrere, og det forsøpler. Det at en flaske kan pantes gjør den ikke nødvendigvis miljøvennlig. Etter at den har blitt pantet et par ganger kan den ikke brukes til noe mer og kastes som vanlig søppel.

Velg produkter som ikke er pakket i plast

I matbutikken finner du flere alternativer til mat pakket i plast. Pass på at du for eksempel kjøper juice i kartong og ikke flaske. Du kan også ta med egne poser til frukt og grønt i stedet for å bruke plastikk posene.

som du ser er det mye enklere å kutte ned på plasten enn du tror. Det hjelper ikke å tenke at vi alle er fortapte, hadde all gjort noe hadde jorda hatt det mye bedre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *