Minecraft sitt comeback i 2019

Du har sikkert hørt om Minecraft; det er nå verdens største spill med nesten 200 millioner nedlastninger. Minecraft er mer populært enn noen gang,  

Av Felix, Martin og  Tarjei 

Minecraft har vært ute på internett siden 17. Mai 2009.  Spillet Minecraft foregår i en verden lagd av blokker. Spilleren kan ødelegge og bygge ting. Ulike blokker har ulike egenskaper og noen blokker kan bare bli samlet med spesifikke redskaper. Noen blokker generer energi. Med disse blokkene kan du lage hemmelige huler, moderne hus osv.  Du kan også lage redskaper som, Sverd, Spade, Pil og bue, og mange andre redsakper. I Minecraft kan man konstruere bygninger.  Når du starter et nytt spill så kommer du alltid i en anderledes verden. Minecraft er et veldig populært spill og kan spilles med folk over hele verden. 

Spillet ble duplisert av det svenske spillstudioet; Mojang. Det ble først lansert på PC, men senere på andre plattformer som Ps4, Xbox og så mobil.  

Det finnes 3 typer Minecraft over alle plattformer som er Minecraft Java, Minecraft Bedrock og Minecraft Playstation Edition. Det er ikke så veldig mye forskjell mellom de 3 typene Minecraft, men noe ting er forskjellige. For eksempel er at Minecraft Bedrock og Playstation er skrevet i C++ (et kode språk) og at Minecraft Java er skrevet i Java (et til kode språk). 

Det er noen funksjoner i spillene som er forskjellige. Minecraft Java kan spilles på Windows, Mac og lindux pc-er. Minecraft Bedrock kan derimot spilles på Iphone, Android, Xbox, Nintendo switch og Windows-pc. Men Minecraft Playstation Edition kan bare bli spilt på Playstation. 

Mesteparten av folk som spiller Minecraft spille på Java  

Grafen over forklarer hvordan Minecraft-bruken har steget i Norge siden spillet kom ut i 2009. 
1. I begynnelsen av 2011 og mot slutten begynte Minecraft spillertallet å øke betraktelig. 
2. I september 2011 var Minecraft nesten på sitt høyeste punkt. Senere i februar 2012 begynte kanalen” Prebz og Dennis” å spille Minecraft. Det kan være en av grunnene til at Minecraft i Norge kom på sitt høyeste. 
3. I februar til oktober 2013 stoppet flere folk med å spille Minecraft. Grunnen til det er at Mojang ikke hadde lansert noen oppdateringer. På slutten av det tredje delen av grafen lanserte Mojang en oppgradering med nye blokker og redskaper. 
4. Minecraft begynte å synke sakte nedover selv om de lanserte oppdateringer. 
5. Da den svært innflytelsesrike youtuberen PewDiePie pupliserte sin første minecraft video på flere år. Den har fått omtrent 34 millioner visninger. Siden videoen ble puplisert har minecraft steget ikke bare i Norge, men over hele verden. PewDiePie fortsatte å puplisere flere videoer og flere og flere begynte å spille. 6. Da youtuberen PewDiePie sluttet med minecraft serien sin, sluttet ganske mange spillere med minecraft, så etter en stund nå har spillet blitt mye mindre populært.  

1. I begynnelsen av 2011 og mot slutten begynte Minecraft spillertallet å øke betraktelig. 2. I september 2011 var Minecraft nesten på sitt høyeste punkt. Senere i februar 2012 begynte kanalen” Prebz og Dennis” å spille Minecraft. Det kan være en av grunnene til at Minecraft i Norge kom på sitt høyeste. 3. I februar til oktober 2013 stoppet flere folk med å spille Minecraft. Grunnen til det er at Mojang ikke hadde lansert noen oppdateringer. På slutten av det tredje delen av grafen lanserte Mojang en oppgradering med nye blokker og redskaper. 4. Minecraft begynte å synke sakte nedover selv om de lanserte oppdateringer. 5. Da den svært innflytelses rike youtuberen PewDiePie pupliserte sin første minecraft video på flere år. Den har fått omtrent 34 millioner visninger. Siden videoen ble puplisert har minecraft steget ikke bare i Norge, men over hele verden. PewDiePie fortsatte å puplisere flere videoer og flere og flere begynte å spille. 
6. Da youtuberen PewDiePie sluttet med minecraft serien sin, sluttet ganske mange spillere med minecraft, så etter en stund nå har spillet blitt mye mindre populært.  

Et kinesisk tempel, laget av brukeren Kenming Wang
kilde 
https://www.flickr.com/photos/kenming_wang/5702068774/in/photostream/
Denne laget Felix på et par timer…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *