Coronatider – kjenner du på stress?

Du er ikke alene! Jeg tror både barn, ungdommer og voksne kjenner mye på stress og kanskje en usikker fremtid. Du er kanskje ikke redd for å bli syk selv, men har kanskje noen rundt deg du er redd for? Du synes kanskje det er nedtur med hjemmeskole – det gjør i alle fall jeg. Hva kan vi gjøre for å hjelpe samfunnet? Og hvordan kan vi gjøre det beste ut av det – når vi først må være hjemme?

En forandret hverdag for oss alle

Ting skjedde fort, og hverdagen ble snudd på hodet over natten. Jeg kan kjenne på en ubehagelig følelse av at fremtiden er usikker. Det er viktig å holde motet oppe, i det som kan oppleves som en vanskelig tid. Det var kanskje kult å dra hjem fra skolen torsdag 12. mars, men nå synes mange det er stress og vanskelig med hjemmeskole. Du har ikke de samme rammene og reglene, de må du lage selv. Man kan føle det er for mye og deale med på egenhånd, man kan føle seg litt overlatt til seg selv, og kjenne på en hjelpesløs hverdag. 

Alle føler det sånn, og en sånn brå vending kom rakst på oss alle. Det er viktig å tenke på hverandre og se hverandre, selv om vi ikke fysisk kan være der for hverandre akkurat nå. Sleng over en Snap, spør hvordan det går, ring, FaceTime, og ikke mist kontakten med vennene dine! Tenk også på de som kanskje ikke har det så bra hjemme, og som syns det er ekstra vanskelig å være borte fra skole eg venner i disse dager. 

Hva kan hjelpe? 

Det er viktig å beholde all den sosiale kontakten du klarer – over Internett selvfølgelig. Lag rutiner i hverdagen, selv om det kan være utfordrende. Jo mer rammer du har på ting, jo mer normal blir hverdagen. For ingenting kan vel være normalt for tiden, ta saken i egne hender! Finn små gleder i hverdagen. Lag mat, lær deg et instrument, kanskje du vil lære deg å danse? På YouTube kan du lære det meste.

Så er det viktig at vi ikke glemmer at dette går over. Jeg kan spesielt kjenne på at det går utover mitt siste år på ungdomsskolen – og jeg ante ikke at jeg kunne savne skolen så mye! Vi må stå på, være solidariske mot samfunnet, og stå opp om morgenen og gjøre det beste ut av dagen – hjemmefra.  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *