Lider du av brakkesyke? Se her!

Skrevet av medier og informasjon på 8. trinn 

Covid-19, bedre kjent som koronaviruset, er et virus som smitter mellom mennesker. Det har gått hardt utover hele verden. Mange land har stengt grenser, skoler, butikker osv. Veldig mange er også i karantene og får ikke lov å være i kontakt med andre i det hele tatt, mens de som ikke er i karantene skal være hjemme så mye som mulig og prøve å holde seg friske. De fleste opplever koronaviruset som en forkjølelse eller influensa, men de som er i risikogruppen (eldre eller de med dårlig immunforsvar) kan dø av det. Derfor prøver man nå så godt man kan å holde viruset i sjakk, og det har ført til at kafeer, restauranter, kinoer og konsertarenaer er stengt. Hva skal man da finne på?

Kultur i stua

Det er mye forskjellig gøy man kan gjøre i disse koronatider. Selv om man er i karantene og er frarådet fra å gå ut er det fortsatt ting man kan gjøre inne. Noen av disse tingene har vi funnet til deg! 

Savner du å gå på konsert? Sjekk ut Brakkesyke 2020 på Facebook

Musikk og konserter

Brakkesyke 2020 er en Facebookside som streamer hjemmekonserter, hvor artister som Sondre Lerche har spilt. Siden gir deg også mulighet til å støtte musikerne. Koronerulling spiller også live fra sentralen i Oslo. Noen artister og komikere holder også hjemmekonserter og show via egne sosiale medier.  

Museer 

Om du er interessert i å gå på museer, er det mange online-museer du kan klikke deg inn på. Et eksempel er DigitaltMuseum som er et samarbeid mellom norske og svenske museer. Vil du late som om du er i Paris, kan du sjekke ut den digitale utstillingen til Louvre her 
https://www.louvre.fr/en/selections

Filmer og serier

Det er flere filmer, serier og spennende dokumentarer på Netflix, Viaplay , HBO og NRK som du kan sjekke ut. Det finnes også noe som kalles NetflixParty, hvor man kan streame filmer sammen med andre. Nettkino.no streamer også filmer som f.eks. Håp. Du kan også finne digitale teater på Det Norske Teateret. 

Se serier og filmer på Netflix

Lydbøker og musikk

Vi anbefaler Spotify til å høre på musikk med. Der har de også mange podkaster du kan høre på. Til lydbøker anbefaler vi Storytel eller Fabel. Erik Sæter og Henrik Borg har også kommet ut med karantenepodden.

Bak noe godt

Noe annet som er morsomt å gjøre for å få tiden til å gå er å bake. For eksempel kan lage cookies, brownie eller muffins som du kan pynte. Hvis du leter etter oppskrifter eller vil prøve å bake noe helt nytt, kan du sjekke ut “Det søte liv”. Der har de mange oppskrifter og flere desserter du kan bake.  Da gleder du både deg selv og de du er med!

Hold kontakt med venner

For å holde kontakten med venner er det alltid morsomt å facetime, siden dere ikke ser hverandre like ofte som før.  Man kan også bruke programmer som Skype eller Zoom som fungerer på både mobil og PC. 

Vær aktiv 

Ta deg en tur ut alene eller sammen med familien. Forholdene er gode for både gåtur, jogging og sykling på denne tiden av året, og hvis du er heldig ser du kanskje en blåveis eller to! 

Som dere ser er det fortsatt mulig å ha det gøy i disse koronatider hvor man må sitte inne hele dagen. Viruset kan virke skremmende, så det er viktig å holde seg inne og ikke potensielt smitte andre, og som det står lenger opp i teksten er det ting å gjøre til enhver tid. Så en oppfordring fra oss er: hold dere friske og følg tiltakene så går dette bra!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *