Grunner til at vi gleder oss til at skolen åpner

Når jeg startet å skrive denne artikkelen så har vi hatt hjemmeskole i 6 uker. Nå har vi hatt det i over 2 måneder og mange begynner å bli ganske leie av det og ser fram til at skolen åpner igjen. Skolen er delvis åpnet, men ikke åpnet for fult.  Nyeste oppdateringene er at skolen åpner tirsdag 2.juni, og da kan man være 30 elever i et klasserom. Dette annonserte kunnskapsminister Guri Melby(V) på regjeringens pressekonferanse tirsdag 27.05. Her kommer noen grunner til at vi gleder oss til at skolen åpner igjen. 

  1. Vi savner venner og det sosiale med skolen. Det er hyggeligere å ha undervisning face2face og ikke gjennom en pc-skjerm. 
  2.  Det er for mange lettere å ha skole på skolen og ikke hjemme. Det kan være litt mye å ha skole hjemme med familien rundt bestandig. Det er enklere å konsentrere seg på skolen, fordi man ikke har irriterende søsken for eksempel og det er lettere å få hjelp. 
  3. Vi lærer mer på skolen, enn å ha hjemmeskole. Det sier seg selv egentlig. Det er enklere å få hjelp hvis du ikke skjønner noe på skolen, enn å sende melding, mail osv.  
  4. Vi går glipp av en del praktiske fag på skolen, som gym, kunst og håndverk og mat og helse. Vi får ikke lagd like mye mat og lagd ulike ting i kunst og håndverk og vi får ikke hatt ordentlige gymtimer.  
  5.  De fleste av oss har nok ødelagt noen av våre rutiner og kanskje døgnrytmen også.  Disse dårlige rutinene blir borte når skolen åpner. 

 I konklusjon så er det er den del grunner til at vi gleder oss til at skolen åpner igjen. Vi vil ha vår normale hverdag tilbake liksom.  Jeg tror at vi lærer bedre når vi har venner og lærere rundt oss til å hjelpe osv, og at skoledagene går fortere når vi får være med vennene våre i skoletiden. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *