Sex-opplæring via Netflix

Terningkast  5

Laget av:  Hans Hermansen Sulejewski 10E  

Sex Education er en drama-komedie, som handler om kjærlighetsdrama og hvordan noen ungdommer har det og føler. Otis hovedperson i serien og er hormonell. Alle rundt han har sex flere ganger om dagen. I timen, i friminuttene, etter skolen, hele tiden. Otis klarer en gang ikke å ta på sin egen penis og onanere. Han er ikke sikker på hvorfor han skiller seg ut på denne måten. Moren Jean er sexolog. Hjemme i huset til Jean og Otis er det masse malerier og bilder av vaginaer og peniser. I tillegg til å være sexolog har moren masse sex på fritiden med ulike menn.

Når elevene kommer tilbake på skolen etter sommerferie møter Otis en jente som heter Maeve. Den kuleste og skumleste jenta på skolen. Hun får en ide om at Otis kan gi folk på skolen sex-tips siden moren er sexolog. Han klarer ikke si nei og de starter en business sammen der de deler pengene.

Otis og Mave hjelper Adam med forholdet hans til penisen sin. (Bilde fra Netflix).

Serien er veldig dagsaktuell. Grunner til dette er fordi den tar opp temaer som mobbing, alkohol, homofili og spredning av nakenbilder. Manusforfatteren treffer midt i blinken på alt som skjer og sies.  

Jeg opplevde serien som en veldig god, funksjonell, fabelaktig og romantisk. Den viser på så mange måter hvordan ungdommer har det. Når ungdommene kommer for å snakke om problemene sine med Otis, får man et innblikk i hva ungdommer tenker og føler. Den er egnet spesielt mot unge, som kanskje er litt usikre på hvem de er og hva som skjer under puberteten. Det er også fint for voksne å se serien for å få et innblikk av hva de skal gjøre og ikke gjøre, når barna deres kommer i puberteten.

https://www.instagram.com/p/B8rV1ygDsDq/?utm_source=ig_web_copy_link

Serien er veldig god. Den får fram hvordan ungdommer føler seg uvel på en unik måte. Den tar opp et veldig relevant tema, men presenterer temaet på en gøyal måte. 

Sex Education er en av de mest ærlige og beste Netflix-seriene som noen gang er lagt ut. Den ser ikke på sex som noe stygt og avskyelig, men den tar opp problemer og traumer som dagens ungdom opplever. De formidler det på en komisk måte. Den er noe helt for seg selv. Serien burde vært ute for lenge siden, så vi kunne lært hvordan unge har det og hvordan sex fungerer. På en komisk måte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *