Corona: En bedre framtid?

Coronavirus har tatt over hele verden med storm og endret hverdagen vår. Nesten alle kan relatere til å føle seg innestengt og dø av kjedsomhet før vi endelig fikk komme oss ut på skole og jobb. For mange har denne situasjonen åpnet for nye muligheter eller tatt fra oss unnskyldningen at vi har for lite tid. Selv om dette viruset har ført til mange negative ting som å skape ubalanse i økonomien og tatt livet av flere hundre tusen mennesker, er det faktisk noen positive ting vi kan ta ut fra dette.  

For det første, har coronaviruset ført til mindre forurensning. Som generasjon-z og de som skal styre verden i fremtiden, er miljøet veldig viktig for oss. I de siste årene har det vært mye mer fokus på klima takket være forbilder som Greta Thunberg som har vært kapteinen på båten. Det er fortsatt ekstremt mange flere tiltak som må tas og mennesker å overtale, men vi er på rett vei. På bildet under kan man se ett bilde av India Gate i vinter og ett under corona. Hvert år dør millioner av mennesker av luftforurensning og mange av disse er i India

Foto: NTB scanpix/REUTERS/Anushree Fadnavis/Adnan Abidi 
Bildet viser India Gate i New Delhi først 17. oktober 2019 og 8. april 2020 etter landet ble satt under nasjonal lockdown.

En person som har fått mye oppmerksomhet under dette styret er rapperen 6ix9ine som la ut en sang som sprengte internettet. Sangen GOOBA ble gitt ut 8. Mai og fikk 25 millioner visninger på 12 timer. Etter en uke fikk videoen 150 millioner visninger. Grunnen til at denne sangen ble så populær er at 6ix9ine har vært i fengsel siden november 2018 med varighet på  minst 47 år. Men det viser seg at han har vært veldig samarbeidsvillig med politiet og vitnet mot, eller “snitchet”, på flere medlemmer i sin egen gjeng Nine Trey Gangsta Bloods. Han er nå på prøvetid og kan bli sluppet fri allerede i november. 

Som sagt har situasjonen vi er i åpnet for nye muligheter. Det er spesielt å se hvordan dette knytter oss sammen og gjør oss mer kreative. Når man ikke får dra ut må man ty til ting man finner i huset og på internet. For eksempel, en viral video fra Italia viser naboer drikker sammen og skåler fra balkongen mens glassene er festet til lange pinner. Italia ble en på en måte hjertet til corona i Europa og er landet med tredje flest dødsfall i verden. Det er godt å se at naboer tar vare på hverandre i disse vanskelige tidene. 

Det har vært en veldig spesiell tid i det siste. Jeg tror coronaviruset og hele denne situasjonen kommer til å bli husket i flere ti-år fremover og noe vi kommer til å fortelle barna våre om. Til tross for flere hundre tusen dødsfall og andre tragiske hendelser, har vi sett at det har ledet til ting som renere luft og at det har gjort oss mer kreative. Mange mener at vi har opplevd toppen av utvikling og herfra går det bare nedover og ting blir verre og verre. Dette tror jeg ikke kommer til å skje takket være hvor langt vi har kommet, og vi har vært gjennom det meste.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *