Valgfag, gøy eller kjedelig?

Laget av: Veronika og Leah

På Ris skole så har vi mange forskjellige valgfag. Noen har noe å gjøre med teknologi, andre har noe å gjøre med fysisk aktivitet, håndarbeid, teater og mange andre ting. I denne lille teksten så har vi intervjuet to elever fra et valgfag som heter programmering og de har fortalt hva de gjør og jobber med.

Hvorfor valgte du programmering som valgfag? 

Arina: «Fordi jeg tror at jeg får veldig stor bruk for det i fremtiden min» 

 Conrad: «Jeg valgte programmering som valgfag fordi jeg syns det er veldig spennende»                                                                                                                                                                                                                                                                   
Hva er det dere gjør i programmering?                                                                                                                                                                                                           Arina: «Akkurat nå driver vi med scratch og nå skal vi jobbe i grupper på PC»

 Conrad: «Vi programmerer med scratch»                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Trives du i programmering? Og hvorfor?                                                                                                                                                                                                        Arina: «Ja, jeg trives veldig godt i programmering fordi det er gøy og ikke kjedelig»

   Conrad: «Jeg trives veldig fint fordi jeg syns at det er spennende og gøy»                                                                                                                                                                                                                                                                                               Er du fornøyd med valgfaget ditt? Og hvorfor?                                                                                                                                                                                                 Arina: «Ja, fordi det er morsomt å være på pc-en og vi lærer mange nye ting» 

 Conrad: «Ja ganske, fordi det er gøy å programmere og fordi vennene mine er der»                                                                                                                                                                                                                                                                         Hva ønsker du å lære i programmering?                                                                                                                                                                                                        Arina: «Jeg ønsker å bli bedre med PC i programmering»                                    

Conrad: «Jeg vil lære å programmere spill og forskjellige programmer»                                                                                                                                                                                                                                                                                                 
Hvilke programmer bruker dere under programmering?                                                                                                                                                                       Arina: «Vi har bare brukt scratch hittil»                                                                   

Conrad: «Vi bruker scratch»                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Har du lyst å jobbe med programmering i fremtiden?                                                                                                                                                                               Arina: «Ikke så veldig mye, men kanskje litt»                                                           

Conrad: «Ja, fordi jeg syns at det er veldig gøy å drive med det»   

Etter at de svarte på det siste spørsmålet ble det stille. Da gikk de smilende tilbake til klasserommet sitt og sa ha det. Valgfag er et fag du må velge selv for hva du, og bare du syns er interessant, som disse to elevene gjorde. 

Velg hva du syns er best for deg selv!                                                                                                     

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *