Hvordan ble Elon Musk verdens rikeste?

Elon Musk – en mann med mange ideer

Elon Musk (født 28. Juni 1971 Pretoria i Sør-Afrika) er en sørafrikansk/Kanadisk/Amerikansk grunder, kjent som grunnleggeren av SpaceX og Hyperloop, tidlig investor og direktør i Tesla inc, og som medgrunnlegger i nettbanken X.com som senere fusjonerte med Confinity som står bak blant annet PayPal. Han var også den største eieren og styremedlem i SolarCity, som ble kjøpt av Tesla i 2016. I 2017 startet Musk the Boring Company for å bygge tunneler under Los Angeles. Det er en ganske utrolig liste med ideer og firmaer fra samme mann!  

Hvordan Musk hadde det i barndommen og hvordan han ble verdens rikeste. 

Musk vokste opp i Sør-Afika der faren var en driftig og begavet ingeniør. Etter foreldrene til Musk ble skilt hadde han en ganske vanskelig oppvekst hos faren. Han ble mobbet på skolen til han var omkring 15 år gammel, da var han stor nok til å slå tilbake. Moren hans Maye Musk ble født i 1948 i Canada og flyttet med familien til Sør-Afrika da hun var barn. Hun jobbet som fotomodell. Han emigrerte på egen hånd til Canada da han var 17 år gammel for å unngå militærtjeneste. Musk levde fra hånd til munn de første årene i Canada. Han bodde hos morens slektninger mens han overlevde på 1 dollar om dagen. Han fikk kanadisk borgerskap gjennom moren som hadde beholdt sitt kanadiske. Musk begynte på doktorgraden ved Stanford, men hoppet av etter bare to dager for å drive forretning på internett. Han begynte med katalogtjenesten Zip2 og banktjenesten X.net, som sammenslått ble til PayPal. Sammen med broren Kimbal solgte han Zip2 compaq for 307 millioner dollar i 1999. Ifølge The New Yorker nettofortjenesten på salg av Zip2 på 22 millioner dollar, mens PayPal ble solgt til eBay for 160 millioner dollar i 2002. 

I januar 2021 meldte CNBC at Musk, etter en økning i verdsettingen av Tesla, var verdens rikeste mann, med en nettformue på over 185 milliarder dollar.  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *