Destiny 2: Beyond light ekspansjon

 

Planeten Europa, en fantastisk ny opplevelse!

Beyond Light er Destiny 2 sin tredje og nyeste ekspansjon i Destiny universet.

Beyond Light sin fem-timers åpningseventyr gjenspeiler ganske godt den samlede opplevelsen for ekspansjonen: Første halvdel er litt svak, og ting skjer bare mens du reiser rundt i Europa (den nye planeten), men Bungie setter virkelig i gang i andre akt. Det hjelper at bakgrunnen for alt  som skjer er en av de peneste destinasjonene vi noensinne har hatt. Det er vanskelig å bli lei av de flotte snøstormene og den vakre reflekterende isen omkring, men det beste er hvordan historien utvikler seg i flere lag. Vår korte allianse med Eramis, en ny Fallen-antagonist som bruker Stasis Darkness-kraften til å starte et opprør på Europa, leverer noen forfriskende utfordrende kamper og vittig dialog. Men det er bare i etterspillet at den bedre fortellingen begynner å få fart.

Fint å vite : DESTINY 2: BEYOND LIGHT
Lanserings dato: November 10, 2020

Plattformer: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X, PC
Utviklere: Bungie
Forlag: Bungie

Beyond Light dykker dypt inn i dødeligheten, mørkets natur, den tvilsomme rettferdigheten til vokterne «the guardians» og skape medfølelse til fiender som «fallen» på en måte som tidligere utvidelser aldri våget eller egentlig kunne hatt. Tross alt er det vanskelig å skille mellom Fallen som prøver å drepe deg og Fallen som forståelig nok er på flukt fra en tyrannisk fiende når det eneste valget du har er å drepe dem og den viktigste tilbakemeldingen du mottar er: «Flott jobb i å drepe dem. » Dette gir denne historien derimot en mye mer nyansert og kreativ historie

Destiny 2 Dead Ghost Guide - Lost Ghost Trace, Dead Ghost Locations

I løpet av historien stiller Ghost’en din spørsmål om dine handlinger, andre ganger kritiserer  Vanguard-lederne metodene dine, og det er et klart skille som ligger til grunn for det hele, noe som jeg håper kommer til å bli et mer tilstedeværende i fremtidige utvidelser. Jeg vil at karakterene jeg omgås skal dø, forråde og overraske, og for første gang på lenge føles det som Destiny 2 faktisk kan klare noe av dette. Den beste karakteren desidert i historien kommer sent i kampanjen når du blir kjent med Exo Stranger og hennes fortid. Noe som raskt har blitt en av favoritthistoriene mine i Destiny-universet. En som ikke bare binder løse tråder fra det første spillet, men som også bygger på en av de mest interessante karakterene i historien.

Hjørnestenen som støtter denne spenningen er Stasis, den første mørkekraften vi noen gang har fått bruke i Destiny 2. Stasis er også kjernen i Destiny 2 sin nyeste kraft. Å bremse, fryse og knuse fiender med is er like tilfredsstillende som det er effektivt, og Stasis føles veldig annerledes enn de lette underklassene vi kjenner og elsker. Det er mer synergistisk takket være mange aspekter og henholdsvis store og små måter å stille inn kreftene dine på.  Det gir spillerne den typen AoE og mengdekontroll som Bungie stort sett har unngått tidligere. 

 Stasis er imidlertid også litt ubalansert, og jeg snakker ikke da bare om hvor overlegent det er i PvP, selv om det å kunne bli øyeblikkelig  frosset på plass, aldri vil være en fullt en «turn off». Den granulære Stasis-tilpasningen som er beskrevet tidligere, har ennå ikke virkelig realisert seg. For øyeblikket har jeg to Stasis aspekter og fire Fragmenter tilgjengelig på min Warlock, og med to spor for førstnevnte og fire for sistnevnte, tar jeg egentlig ikke mange beslutninger med dyktighetstreet mitt. Det er en illusjonen om å velge, men inntil vi har flere muligheter å velge mellom, vil ikke Stasis være mye bedre enn de forhåndsinnstilte ferdighetsnodene i Light-underklassene.  

Noe jeg misliker er hvor sakte og lite seremonielt Stasis blir introdusert  i spillet, hovedsakelig fordi det føles overveldende de første 10 timene til tross for at det er den store nye tingen. Fortsatt er underklassens rammeverk et stort framskritt, og hvis flere Stasis-krefter frigjøres i nær eller lengre fremtid, vil det bli desidert bedre. Og jeg håper det forbedrer seg, fordi det er morsommere enn noen gang takket være noen enorme og undervurderte livskvalitets oppdateringer til modding-systemet. 

ArtStation - Beyond Light Destiny 2 Fanart, John C | Destiny game, Fantasy concept art, Epic artMange muligheter for «loot»  

En ny underklasse er bare en hyggelig overraskelse, men enhver Destiny 2-utvidelse blir virkelig testet av mangfoldet og kvaliteten på byttet, og også her er Beyond Light litt uortodoks. Den har introdusert noen av de beste og mest oppfinnsomme våpenfordelene ennå, men «looten» tilgjengelig er skuffende lite for en utvidelse. En nylig oppdatering bidro til å motvirke dette ved å bringe tilbake en haug med gamle våpen, og de nye raid-pistolene som er ekstremt ettertraktet, men med bare to dusin virkelig nye våpen er tilgjengelig, føles Beyond Light definitivt litt tamt. Det er fremdeles ingen spesiell strike-bytte, og vi venter fremdeles på en stadig mer nødvendig leverandøroppdatering. 

Den gode nyheten er at når vi får nye våpen, noe vi vil. Borte er dagene med «reload og damage perks.» Vi er nå i en ny æra med Thresh and Wellspring som fyller dine evner på drap, Surplus kan gjøre enhver klunker til en lett drapsmaskin, og retur av unike raid-fordeler. Har gitt sluttspillet en mye tiltrengt bit. «lootpoolet» kan være lite, men det er nesten et dusin våpen jeg vil jobbe for.

Destiny 2: Beyond Light review | PC Gamer

Bungie har blitt mye bedre til å styre hvor stort strevet for bra loot det siste året. Noen sesongsystemer var for kjedelige og noen var litt for enkle, men jeg regner med at Beyond Light har knekt koden. Det er flere pålitelige måter å få spesifikke våpen på, og det er fremdeles litt krydder igjen i verdens «lootpool» som gir alle tilfeldige engramer noe potensial. Empire Hunts og Variks ‘tiered loot tree lar deg målrette mot spesifikke Europa-våpen, og Legendariske Lost Sectors hjelper deg med å skaffe deg individuelle eksotiske ting gjennom morsomme soloutfordringer. Du kan også få Europa-utstyr ved å drepe tilfeldige mini-sjefer, som er den typen ting jeg forventer fra de fleste RPG-er, men ikke Destiny, siden det generelt sperrer av «loot sources». Disse mini-bossene gjør det mer morsomt og givende å utforske Europa. Det er rett og slett kult å drepe en stor mech mens jeg er på patrulje og få en ny hagle for mine problemer. 

Så er det Season of the Hunt-lootsyklusen som kjører parallelt. For å si det så enkelt som mulig, handler sesongen om å samle og plassere lokker for å jakte på Wrathborn-krigere som er trollbundet av Hive-guden Xivu Arath, som nå blir målrettet av Fallen handelsmann Spider og den nylig oppstandne Awoken Prince Uldren Sov AKA Crow. Jeg vet ikke hva det meste av det betyr jeg heller, men jeg tror ikke det virkelig betyr noe før i 2021 uansett. Det jeg vet er at disse lurene bærer de beste delene av «Menagerie» ved å gjøre kjerne spillelister verdt å spille og lar spillerne skreddersy til hva slags «loot» man ønsker.
På samme måte kan den nye raidvalutaen brukes til å kompensere for uflaks eller fordoble spesifikke raidvåpen, som er flott. 

The Deep Stone Crypt

Last Wish-raidet i Forsaken føles som å spille med en frykt for å tape hvert sekund midt i en aktiv krigsone, men Deep Stone Crypt tar mye av rotet ut av kommunikasjonen og fremhever i stedet kaotisk handling og personlig ansvar i stedet for ditt ansvar overfor teamet. I likhet med Garden of Salvation raid i Shadowkeep, fokuserer den på en tydelig mekanisk gjennomgang som blir mer kompleks over tid, og den bruker dette fundamentet til å definere roller som sikrer at alle i fireteamet ditt har noe viktig og spennende å gjøre. I mitt første løp hadde jeg noen clutch-finish som kom ned til brøkdeler av et sekund, i tillegg til mange feil som alltid føltes lærerikt i stedet for å straffe. Med nydelig og kraftig utstyr som venter på slutten av hvert møte, gjør dette Deep Stone Crypt utrolig morsomt å spille. 

Destiny 2' Deep Stone Crypt Raid Cleared, Unlocking Multiple New Quests For Beyond Light

Selvfølgelig forventet jeg et morsomt raid. Bungie har tross alt aldri skuffet der. Det jeg ikke forventet var at Deep Stone Crypt skulle være et så fortryllende miljø. Som en lekeplass er det på et annet nivå sammenlignet med de fleste raid. Jeg har ikke sluttet å sette pris på lyd og visuell prakt som dette siden første gang jeg gikk inn i Dreaming City. Romstasjonen til Deep Stone Crypt går helt inn for å vise sci-fi-siden i Destiny’s univers, men det er denne magiske atmosfæren til den som gir meg gåsehud. Det er så bevisst sterilt, og omgivelsene er ofte ingeniørbygg, men det er liksom så vidunderlig. Det er lommer med ro mellom kaoset, og ironisk nok er de stille delene de mest uforglemmelige. Hvis Bungies lydteam ikke vinner en pris for dette raidet, vil det være nesten kriminelt. 

Vi kan også takke Deep Stone Crypt for endelig å åpne opp for det beste innholdet i Beyond Light. Da raidet først ble ryddet, gikk flere oppdrag og historier frem samtidig, og frigjorde aktivitetene og belønningene som det føltes som om vi manglet. For meg var det virkelig raidet som reddet denne utvidelsen. Når Deep Stone Crypt kom inn i bildet, falt alt på plass. Jeg har langsiktige mål for looting. Jeg er utrolig motivert for å få de andre karakterene mine til å snuse, og jeg gleder meg til hver ukentlige tilbake stilling. Det tok sin  tid, men Destiny Christmas har også kommet tilbake og det er flott. Som en utvidelse og som en base for innholdet som kommer, er Beyond Light feilaktig, men livlig og unektelig overbevisende – med andre ord Destiny.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *