Glipper OL-gullet for Oslo vest?

Selv om Norge akkurat nå har flest gullmedaljer av alle land i OL, blir ingen av dem med hjem til Oslo vest. To favoritter fra Heming og Lyn mistet først sjansen for OL-gull lenge før start. Greier en av dem å ta medalje etter å ha blitt smittet?

Av: Lucy Smith Ulseth

Publisert: 17.02.22

Bilde: Simen Hegstad Krüger i verdenscupen, i Engadin 2021. Foto: ABCnyheter/NTB og Aftenposten/NTB

Langrennsløper Simen Hegstad Krüger (Lyn) og kombinertløper Jarl Magnus Riiber (Heming) fikk ikke starte i OL på grunn av korona. De var de fremste gullfavorittene fra vårt område. Nå som det bare er fire dager igjen er spørsmålet om alt håp er ute.

Nederlag for Riiber

Etter koronahotell i Kina stilte Riiber til start på tirsdag. Det så lovende ut en stund, men etter å ha gått feil i løypen, glapp gullet. Han sier til NRK at han tror det uansett ikke hadde vært mulighet for han, men sportsjefen sier i samme sak at han tror Riiber kunne hatt en sjanse for medalje. Det er ikke sikkert om Riiber, som fortsatt er litt syk, kommer til å stille i lagkonkurransen på torsdag.

– Jeg klarte f*** meg å gjøre det igjen, sier Jarl Magnus Riiber til NRK.

Håp for Krüger

Da alle kollegaene dro til Kina, satte Simen Hegstad Krüger fast i Italia med covid. Han testet positivt under den siste treningsleirer før OL og hadde noen lange uker på et hotellrom i Italia. Fredag forrige uke dro han østover til Beijing. Han har ikke stilt i noen konkurranser enda, men han er Norges kanskje største håp på femmila.

– Det er jo egentlig helt fantastisk, sier Krüger til VG.

Ikke bare Norge

Selv om vi synes synd på alle de norske utøverne som gikk glipp av OL på grunn av korona, synes nok ikke resten av verden spesielt synd på Norge. Ikke bare leder vi med flest medaljer, men mange andre land har også utøvere som ikke kan starte på grunn av korona. Det er ikke tall på hvor mange som måtte blir hjemme med korona, men ifølge TIME testet over 30 utøvere positivt ved starten av lekene i Beijing.


Kilder:

https://www.vg.no/sport/langrenn/i/bGwAzv/hegstad-kruger-i-ol-har-hatt-mareritt-om-ct-verdier

https://www.nrk.no/sport/her-innser-riiber-tabben_-_-en-kardinalfeil-1.15856083

https://www.aftenposten.no/sport/i/jannkw/kruger-klar-for-ol-reiser-paa-fredag

https://direkte.vg.no/vinter-ol-2022/6197930512cf5f0011b14a9a/153/norge/1018376/simen-hegstad-kruger

https://www.aftenposten.no/sport/i/x8dy58/naa-er-baerum-blitt-ol-bygda

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *