Teknologi i kunst 

Dette semesteret har niende klassene fått en digital GIMP (GNU Image Manipulation Program) oppgave i kunst og håndverk, det er en relativt ny type vurdering som har flettet seg inn i læreplanen vår. Det er bare nylig at digitale alternativer har blitt tatt til bruk her på skolen, spesielt i forhold til kunst faget. Fra 2014, I Læreplanverket for Kunnskapsløftet, blir den femte grunnleggende ferdigheten “å kunne bruke digitale verktøy” sett på som en kompetanse, sier Utdanningsdirektoratet. Det har lenge vært fokus på klassiske metoder, så vi er glade for å se at dette programmet har blitt tatt ordentlig til bruk. 

Oppgaven går ut på at du skal velge et bilde, av deg eller en annen person du kjenner, Så skal du lime det inn bildet det digitale kunst programmet gimp. Deretter tegner du over omrisset av bildet ditt med pensels funksjonen. Etter det kan du begynne å fylle inn med sterke farger innenfor linjene ved hjelp av «bøttefyllings» knappen. Det ferdige produktet blir til et pop art liknende portrett.  

Her er noen anonyme eksempler fra to niendeklassinger som er ferdig med sine oppgaver: 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *