En urettferdighet i lomma

Vet du at telefonen i din lomme kan være produsert under nærmest slave arbeid? Apple har fantastiske produkter og er en stor hjelp i hverdagen, men hvordan lages alle produktene?

Apple er et enormt selskap som har laget mange produkter som er en stor del av manges arbeidsliv. Dessverre har de forferdelige arbeidsforhold og mangel på respekt og humanitet for sine ansatte. Mange lurer sikkert også på om det ikke ville koste miljøet masse å produsere teknologi på en så stor skala som det de gjør og frakte det så forsiktig som behøves? 

Apple, som du sikkert vet, er en stor teknologisk produsent som er laget av Steve Jobs. De har nesten 20 millioner ansatte rundt omkring i verden. Mesteparten av disse er folk fra Kina som jobber under de kinesiske leverandørene Pegatron og Foxconn. Det kom fram for noen år siden at de underbetale ansatte, har strenge regler, arbeidstider og driver nesten slave arbeid. 

 Arbeiderene jobber mer enn 60 timer i uka og har ikke fri i helgene. Selv om det har lovet endring har ikke mye blitt gjort til den dag i dag. i India ble en fabrikk av foxconn stengt ned etter at over 250 kvinner av 2000 ansatte som jobbet der fikk matforgiftning av maten de ble server med levende insekter og skittent vann. 150 av de matforgiftede ble lagt inn på sykehus.

Men alt arbeidet er ikke bare dårlig. Apple har i bare Europa 1,7 millioner arbeidsplasser som hjelper folk og få jobber å forsørge for familiene sine. Selv om arbeidet ikke nødvendigvis er veldig trygt, så gir det mange en mulighet til å tjene penger å få seg jobber. Apple redder seg selv litt med og drive med nesten bare fornybar energi og sparer miljøet for mange tonn med co2. Man bør ikke se bort ifra noen av de to sidene av Apple hvis man skal velge å støtte eller stå imot dem. 

En video fra BBC news 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *