Top 5 utenlandske serier på Netflix

Siden den sørkoreanske serien “Squid game” kom ut i 2021, har populariteten til utenlandske serier økt. Dette er en liste over 5 interessante, ikke engelskspråklige serier du kan se, som alle er tilgjengelige på Netflix.

Alice in Borderland – Japan 

«Alice in Borderland» er et japansk thrillerdrama som nylig ble populært på Netflix. Historien følger tre venner som er fanget i «Borderland», et post-apokalyptisk-lignende Tokyo, hvor de må konkurrere i fryktelige spill for å overleve. Hver spiller for tildelt en “visa” som gjør at de kan oppholde seg i Borderland. For at visumet skal forlenges, må spilleren fortsette å delta i spillene, for uten en gyldig visa dør de. 

Serien fikk mye oppmerksomhet på grunn av likhetene med “Squid game”. I begge seriene går karakterene gjennom grusomme konkurranser for å overleve, og begge seriene tar for seg lignende temaer. Hvis “Squid game” var en serie du likte, anbefaler vi “Alice in Borderland”. 

All of us are dead – Sør-korea 

Handlingen foregår i den Sørkoreanske byen Hyosan, der en elev blir bitt av en laboratorierotte infisert med et dødelig virus. Viruset sprer seg utover skolen, og gjør vanlige mennesker om til zombier. Flere og flere blir smittet, og elevene som gjenstår må finne en måte å overleve på. 

“All of us are dead” er et populært koreansk drama, anbefalt for de som liker thriller sjangeren. Hvis du liker serier med mye action, der handlingen fort kommer i gang, kan dette være noe for deg. 

Papirhuset – Spania 

‘’El Profesor’’ samler åtte tyver som ikke har noe å tape i livet. Tyvene skal være med i en heist, men de skal ikke stjele penger. Målet er å låse seg inn i Spanias kongelige myntverk, og gjennomføre det største ranet i Spanias historie.

“Papirhuet” er en spennende serie med mye action som passer for de som liker drama, thriller og krim. Hvis du har spansk på skolen, kan denne serien være god øving. 

Lupin – Frankrike  

Gentleman-tyven Assane Diop skal hevne sin far for en urett påført av en rik familie. Diop bruker inspirasjon fra eventyrene til Arsene Lupin for å lage en plan for hevn. Farens tragedie skal ha en kobling til Marie Antoinettes veldig berømte diamantsmykke og når dette smykket dukker opp på Louvre-museet, lager Diop en plan.  

“Lupin” er en veldig populær fransk serie, igjen med mye action. Serien er likt av mange, og er noe som er vert å se.  

Biohackers – Tyskland 

Mia er en medisinstudent interessert i Biohacking-teknologi. Etter hun kommer inn på et av Tysklands beste universiteter, blir hun involvert i en verden av ulovlig genetisk eksperimentering. Samtidig prøver hun å undersøke årsaken til brorens død. Etter å få vite om forskningsresultater for biohacking som har havnet i feil hender, må Mia bestemme seg for om hun skal beskytte vennene sine eller hevne brorens død. 

Biohackers ar en interessant dramaserie som i det siste har økt i popularitet. Serien kan være passende for de som liker drama, thriller og science fiction.  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *