Chat GPT – det ultimate jukseverktøyet!

Chat GPT kan skrive artikler, analysere dikt, gjøre leksene dine og mye mer! Dette er i bruk av norske elever på forskjellige Videregående skoler og Ungdomsskoler. Dette er det ultimate jukseverktøyet, dette er «ChatGPT».

Ny teknologi gjør flere lærere bekymret og veldig lett for norske elever å jukse på skolen.

En chatbot er programmert til å kunne kommunisere med deg. Men det nye ChatGPT kan gjøre mye, og ikke bare mye, veldig mye mer enn å kommunisere med deg.

Ikke plagiat!

Dataprogrammet er kodet til f.eks. å analysere dikt, og kan skrive tekster for deg. Men du tenker sikkert at lærerne sitt «copy paste» program som blant annet finnes i ItsLearning som lærerne på Ris skole bruker funker, enkelt og greit svar er Nei. Teksten som produseres er unik, den finnes ikke noe annet sted.

ChatGPT er en stor diskusjon på forskjellige skoler rundt om i landet. Men mandag denne uken rant det rett og slett over for noen. Selskapet «norskundeservice» sendte en bekymringsmelding til stortinget og politikerne som jobber der. Flere elever på skoler bruker dette programmet, men siden teksten skiller seg ut er det så vanskelig å ta elevene som bruker dette programmet.

Lærerne er svært bekymret for dette og mener at over lengre tid truer den elevene sine skrive- og leseferdigheter, demokrati, nye ideer og kunnskapsutvikling. ChatGPT er en del av Open AI, grunnlagt av Sam Altman og Elon Musk.

What is OpenAI's ChatGPT chatbot, why it has become a viral sensation |  Explained News,The Indian Express
OpenAi er de som startet ChatGPT, Elon Musk er en av de som står bak Open Ai.


Forskjellige meninger

Det er masse forskjellige meninger om «ChatGPT», noen er positive om dette, men det er mest negativitet tanker rundt dette. Flere lærere ved universitetet mener at dette gjør elevene late og dumme. Mens andre som Elon Musk som er skaperen av ChatGPT er positive til dette, og mener at det er «next generation».

Lærer ved universitet i Bergen som bruker ChatGPT
ChatGPT ser ikke slik ut, men er et dataprogram. Dette bildet er generert av en annen kunstig intelligens: Midjourney.

En Google-erstatter?

Midjourney har allerede blitt kjent for sine spektakulære AI-genererte bilder, som generes fra tekst-input. ChatGPT kan oppleves som Midjourney for språk. ChatGPT generer ikke bilder, men kan svare på alle slas spørsmål, den kan til å med hjelpe deg til å skrive en konfirmasjonstale, den kan regne ut matteoppgaver, skrive jobbsøknader og som sagt kan den skrive dikt.

Cute robot, by Midjourney
Et eksempel på en chat på ChatGPT. ChatGPT påstår at den ikke har bevissthet. Vi satser på at det stemmer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *