Så lett blir du «bannet» på TikTok

Av: Signe og Ava

På TikTok i dag er det mange som blir «banna». Kjente TikTok-ere mister brukerne sine på få minutter og det er ikke mye å gjøre ved det. De prøver og sende e-post til TikTok for å sjekke om de kan gjenopprette brukeren som ofte har tusenvis av følere.

Hvorfor ble Ris TikTok bannet?

Forrige uke fikk jeg (Signe) et varsel på telefonen min hvor det stod at TikTok brukeren var «bannet», og at passordet ikke var gyldig. Når jeg gikk inn på TikTok for å sjekke, så var ikke brukeren der. Det vil si at ting Ava og jeg har laget er borte og vi får ikke det vi har laget tilbake!

Hvorfor har andre makten til å ødelegge for deg på TikTok?

Dette er ett stort problem for ikke bare oss, men for mange andre store TikTok-ere. De mister brukere som de har jobbet mye og lenge for. Mange blir «bannet» for null grunn, og får ikke en advarsel før det plutselig skjer. Det verste er at mange har muligheten for å ødelegge for andre, det er bare å trykke inn på rapporter, og det er ingen begrensning på hvor mang ganger man kan rapportere noen. Til slutt banner TikTok brukeren din enten for noen dager eller for alltid og sletter brukeren. Når TikTok lar slike ting være lov skjer det fort at folk blir «banna» for null grunn. Og det at andre har makte over det er helt f***ka.

Hva betyr det egentlig å bli «bannet» på TikTok?

TikTok banner mange brukere på appen sin. Å bli «bannet» betyr at TikTok sletter brukeren din midlertidig eller for godt, alt innholdet forsvinner. Dersom den blir det, er fordi du har brutt retningslinjene til TikTok. Appen skriver selv på sin egen nettside «vi tillater ikke innhold på plattformen som er hensynsløst sjokkerende, grafisk, sadistisk eller grusomt, eller som fremmer, normaliserer eller forherliger grov, vold eller lidelse». Mange blir også visstnok bannet på grunn av «nudity», og folk klager stadig på dette, siden det bare er jenter fra 13-17 års alderen som bare står i t-skjorter.

Mange blir også «bannet» hvis andre reporterer brukeren din.

TikTok «banner» også brukere på TikTok hvis noen rapporterer brukere. Det er ikke noe eksakt nummer for at en bruker blir slettet, men noen blir «bannet» hvis opptil 10 brukere rapporterer deg. TikTok skriver at de ikke sletter brukere for å ha blitt rapport hvis det ikke er grunn til det. Men som man har flere eksempler på, er det mange som har blitt bannet på tynt grunnlag.

Kan man få brukeren sin tilbake?

Noen får brukeren sin på TikTok tilbake, Men hvordan kan du få til dette? Når du får varslingen om at brukeren din har blitt «bannet», så kan du trykke på knappen «anke». Deretter følger du instruksene og venter på å se om brukeren blir gjennomrettet. Du kan også prøve å sende en Email til TikTok og spørre hvorfor, og om du kan få den tilbake. men mange opplever at de ikke for den tilbake uansett.

Så får vi se om Ris sin TikTok bruker kommer tilbake!

Kilder:

https://www.tiktok.com/community-guidelines/nb-no/

https://www.distractify.com/p/how-to-get-your-tiktok-account-unbanned

https://www.attentionalways.com/how-many-reports-to-get-banned-on-tiktok/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *