Dette er de 5 beste programmeringsspråkene for deg å lære i 2019

I 2019 er programmering viktigere enn noen gang. Her er noen språk som du burde lære deg hvis du liker eller er interessert programmering og vil lære deg et nytt språk. De er rangert etter hvor vanskelige de er å lære seg. 

  1. Scratch 

Scratch er et gratis og enkelt programmeringsspråk som er bra for å starte å programmere med. I Scratch lærer man seg å lage enkle spill, animasjoner og lignende. Det brukesofte av elever og studenter i undervisning om IKT men det blir også brukt av andre interesserte. 

2. Python  

Python er et programmeringsspråk som er blitt utrolig populært i løpet av den siste tiden. Det brukt til for eksempel dataanalyser og automatisering i form av applikasjoner. Python er enkelt og bra til å starte med.  

3. Go 

Og er et veldig nytt programmeringsspråk utviklet av google. Målet var at man raskt skulle klare å lage et program som støtter betaling. Dette er et mer avansert språk og man burde ha litt erfaring fra før hvis man bestemmer seg for å lære dette. 

4. Javascript 

Javascript er et programmeringsspråk som sammen med HTML og CSS utgjør grunnsteinene i web design og utvikling. Der JavaScript er ansvarlig for animasjoner og effekter. Språket fungerer på alle moderne nettlesere. Det er gjennom årene blitt mer og mer selvstendig.

5. C# 

C# er et programmeringsspråk basert på C++, men ligner mer på Visual Basic og Java. C# er utviklet av Microsoft deres såkalte “NET-plattform”. C# kan også brukes på mange andre plattformer, eksempler er Mono og Portable.NET. 

Programmering blir som sagt stadig vekk viktigere og det vil være nyttig å lære minst et av disse språkene. Lykke til med å lære!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *