Sliter du med øving til prøver?

Av: Kaja Lund Johnsen

På denne tiden av året er det alltid mye prøver og vurderinger. Det er mye som må huskes i alle fag, og det ender med at de fleste ikke får tid til å øve på alt. Heldigvis finnes det noen memoreringsteknikker som kan hjelpe deg i prøveperioden.

Assosiere
En bra måte å huske gloser og fagbegreper er å finne noe du assosierer ordet med. Det kan være et annet ord som ligner eller noe du tenker på når du hører ordet. Når du da skal huske et ord er det ofte enklere å tenke på det du assosierer ordet med.

Overdrivelse
Overdrivelse er morsom memoreringsteknikk. Overdrivelse fungerer best på hendelser. Du kan for eksempel overdrive viktige hendelser i historien for å ikke glemme det. Bare husk at du ikke skal overdrive like mye på prøven.

Huset ditt
Du kan bruke huset ditt til å plassere hendelser eller ord i forskjellige rom. Når du da skal huske kan du se for deg at du går gjennom huset ditt. Mange av de som er best i hukommelse i verden bruker denne teknikken. 

Tegne
De fleste mennesker lærer bedre visuelt. Det kan derfor være en god ide å tegne istedenfor å skrive stikkord i timen. Tegningene er også smarte å bruke når du øver til en prøve. 

Repetere
Det høres kanskje kjedelig ut, men å repetere inni seg eller foran noen andre er en god metode for å huske noe. Dette er en metode du kan bruke hvis du har litt lenger tid så du kan repetere flere ganger.

Bli lærer
Prøv å lære det du skal kunne til noen andre. Hvis du øver med en venn som skal ha samme prøve eller fagsamtale kan dere ta turer i å høre hverandre. Når du lærer noen andre noe, husker du det bedre selv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *