Vi tester Google triks

Vi prøvde 10 morsomme google triks. Hvilke av dem fungerer? Og er noen av dem faktisk nyttige? Siden vi brukte finner du her

Triks nummer 1: Zerg Rush 

Dette trikset var veldig lett. Alt du trenger å gjøre er å skrive inn “Zerg Rush” i søkefeltet. Gule og røde ringer vil komme ut på skjermen og fjerne søkeresultatene. Trykk mange ganger på dem for å få de til å forsvinne. Dette kan jo være ett morsomt og veldig vanskelig spill, men hvor nyttig det er kan jo diskuteres. Jeg gir det terningkast 4. 

Triks nummer 2: Beatboxing 

For å gjøre dette trikset sier siden at du skal gå inn på google translate. I feltet skal du lime inn denne teksten: pv zk bschk pv zk pv bschk zk pv zk bschk pv zk pv bschk zk bschk pv bschk bschk pv kkkkkkkkkk bschk. Jeg syntes ikke at dette trikset fungerte. Oversetteren utalte bokstavene helt normalt og det hørtes ikke veldig ut som beatboxing. Jeg gir dette trikset terningkast 2. 

Triks nummer 3: Ninja 

Siden sier at du skal søke på google reader. Gå inn på siden og trykk: opp, opp, ned, ned, venstre, høyre, venstre, høyre. En ninja vil komme til syne på skjermen. Dette trikset fungerer ikke nå lenger. Artiklen vi bruker ble laget i 2013 og google reader har dessverre blitt lagt ned etter den tid. Dette hadde jo vært veldig morsomt å prøve, men det blir jo vanskelig når siden er lagt ned. 

Triks nummer 4: tilt/ skew 

Dette trikset gjorde ingenting. Nettsiden sier at man skal skrive inn tilt eller skew i søkefeltet. Ingne av alternativet får nettsiden til å lene seg sidelengs. Terningkast 1. 

Triks nummer 5: Barrel roll 

Målet med dette trikset er å få skjermen til å snurre rundt. Alt du trenger å gjøre er å skrive inn “do a barrel roll” i søkefeltet. Skjermen vil snurre rundt. Terningkast 5. 

Triks nummer 6: Binærkode 

Når du søker på “binary” på google skal søkeresultatene komme oppsom en binær kode i følge artikkelen. Dette skjedde ikke.  

Terningkast 1. 

Triks nummer 7: Livets gåte 

I alle tider har menneskeligheten grublet over den samme gåten. Hva er meningen med livet? Hvorfor lever vi? Hva er svaret på universet? Og for den sagt skyld svaret på alt mulig.  

Dette har google et svar på. Skriver du inn “The answer to life, the universe and everything” får du et overraskende svar. Svaret er en liten hilen til en kjent bok  “The Htchhikers guide to the Galaxy.  

Dette trikset funket. Terningkast 4. 

Triks nummer 8: Moro med bokstaver 

Anagram moro. Om du bruker engelsk google får du opp forslaget “Nag a ram” som er et anagram. Google synes det er gøy å leke med ord og dårlige vitser. Så hvis du søker på “Anagram” kommer google opp med et forslag “Mente du Magnar A?” som er et anagram til anagram.  

Dette funket i fineste forstand. Terningkast 4. 

Triks nummer 9: Tullespråk 

Google er et internasjonalt selskap, og kommer i alle mulige språkdrakter. Har du google innstilt på norsk kommer all tekst og knapper opp på norsk. Fordi Google er Google har de lagt inn språk som ikke egentlig er språk, som du kan bruke i søkemotoren. 

Her er noen av dem: Trykk for å få tullespråket 

Pig Latin 

Hacker 

Elmer Fudd 

Klingon 

Pirat 

Swedish Chef (fra The Muppets) 

Det funker ikke å søke på tullespråket, men trykk heller på lenken for å prøve. Terningkast 5. 

Triks nummer 10Doodles 

På google kan du spille morsomme spill som google har laget for spesielle anledninger, kulturelle hendelser, personer og historiske øyebilkk. De har for eksempel laget et Pac-Man spill til 30 årsdagen til spillet. I spillet kan du være pac-man og suse rundt og spise små gule prikker. 

Trykk her for å prøve Google-Pac-Man spilet 

Alle de morsomme logoer og doodles her Google.com/doodles 

De forskjellige spillene og tingene du kan gjøre der er veldig morsomme hvis du bare surfer rundt på nettet. Terningkast 6. 

Veldig mange av disse triksene fungerer nok ikke fordi de ble publisert for 6 år siden. Det var likevel gøy å teste dem ut og vi er veldig fornøyde med de som faktisk fungerte. 

Laget av Henriette og Martine 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *