Skytingene som rammer USA

File:Tam High Vigil for Parkland School Shooting (40298492851).jpg

Skoleskytinger har skjedd over hele verden, men et land som skiller seg veldig ut hvor det har skjedd desidert mest er USA. Men hvorfor er akkurat USA det? Et rikt og vestlig land??

Hittil i år har det vært 376 skytinger og i løpet av de siste årene har noen av Amerikas største masseskytinger noensinne. Den største var massakren i las Vegas i 2017 hvor amerikaneren Stephan Paddock, en 64 år gammel mann fra delstaten Nevada. Under angrepet meide han ned folk fra 32 etasje i Mandala Bay Hotel. Han avfyrte over 1100 skudd på folk som skulle på Route 91 Harvest music festival. Skytingen pågikk mellom 22.05 og 22.15. en time etter var han funnet i suiten sin død fra et selvpåført skuddsår.  Det var 58 drept pluss 851 skadet 422 av dem var fra våpenskudd. Den nest største var Orlando nightclub shooting i 2016 det var en homoseksuell klubb og mannen bak det var Omar Mateen, en 29år gammel sikkerhetsvakt. Under angrepet ble han pluss 49 andre  mennesker drept og 53 skadet. Den tredje største er Virginia tech shooting i 2007 hvor det var 32 drept pluss 23 skadet 17 var fra våpen. Ingen andre land har så mange eller så dødelige masseskytinger.

Amerikanernes forhold til våpen

Som de fleste vet har USA et veldig åpent forhold til våpen. Våpen er en stor del av kulturen deres. Så lenge USA har eksistert har våpen vært en stor del av landet og blir sett på som friheten deres. Det står i grunnloven at alle har rett til å bære våpen. Selv om det er ekstra ekstremt i noen stater spesielt når det gjelder hva som er tilgjengelig. Men fortsatt er det vist gang på gang hvor lett det er å få tilgang på våpen når det ikke skal mer til enn å dra til din lokale dagligvarebutikk i tillegg til mange andre alternativer for å kunne skaffe en pistol eller rifle.                           

Bilderesultat for gunshop usa
Her kan du se et eksempel på en av mange slike butikker man kan finne. 

Psykiske Problemer

En annen mulig grunn til at det er et så stort problem kan være mangelen på psykisk hjelp blant unge og mangel av veileding for folk. Dette kan være for at det ikke er mye tilbud tilgjengelig for så mange. Noe annet kan også være. når det har skjedd slike hendelser av yngre har synderen vært videospill. Det er mange som påstår det en av de som har uttalt seg med det er Donald J. Trump blant annet og andre politikere.

Bilderesultat for mental depression problems kids usa

Det er enkel forklaring for lederne å gi til de eldre som ikke forstår seg på nye spill, og ja jeg må si at noen spill kan være groteske med skyting og vold men det har blitt gjort forskning som sier at det er ingen sammenheng som sier at voldelige videospill fører til at man blir mer voldelig. Man kan jo også sette det i perspektiv. Når var sist gang noen ga skylden på en voldelig film for å gjøre terror.

Den amerikanske mentalitet 

Den amerikanske mentaliteten kan ha noe med psykologien til amerikanere og jeg tror det har noe med at det står i grunnloven at våpen er en del av deres ytringsfrihet og at folk kan tenke at de har makten til å løse ting de er uenige i. I tillegg finnes det mange steder i landet hvor folk er sterkt religiøse som kan også føre til en del sprøe folk på grunn av tankegangen deres, og hvordan de lever det kan også gjenspeile seg i skytterne som er nevnt tidligere kan komme fra slike miljøer. Amerikanerne er også spesielt imot muslimer og andre folkegrupper fordi de er redd for terrorisme når nesten all terroren skjer fra amerikanere selv, men min teori er nok at det er dem selv og deres tankegang som kan være problemet og hvordan de takler ting i USA.

Bilderesultat for rednecks with guns

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *