#WWIII trender på Internett. Hvorfor?

I det siste har det gått rykter om at en «Tredje Verdenskrig» skal bryte løs hvor det er USA og dets allierte mot Iran og dets allierte. Hvorfor tror folk at det kommer til å skje, hva har skjedd så langt og kommer det egentlig til å skje?

Det hele begynte med at Donald Trump beordret drapet på Irans øverste general med et droneangrep i Irak. Grunnen til at han gjorde dette var fordi generalen er koblet til terrorisme gjennom Quds-styrken og at han var en umiddelbar trussel mot USA. Det var 5 andre personer som døde i angrepet på generalen. Det at konfliktnivået mellom USA og Iran er høyt er ikke noe nytt, men det har aldri skjedd noe på denne størrelsen før dette.

Bilde av den Iranske generalen Soleimani
Foto: wikimedia.com

Iran har svart på angrepet med å melde seg ut av atom-avtalen med USA og andre land i verden. Avtalen gikk ut på at landet skulle fjerne atomprogrammet sitt i bytte mot at andre land ville begynne å handle med de igjen. Iran har også sagt at de vil betale personen som dreper Trump 80 millioner USD, men det er lite trolig at han blir drept på grunn av dette. Det USA for øyeblikket er bekymret for er at folk rundt om i verden føler sympati for Iran som står opp mot verdens mektigste land og derfor vil prøve å hjelpe dem.

Så nei, det er lite trolig at en tredje verdens verdenskrig vil bryte løs, men hvis noe skulle skje ville det heller vært en proxy-krig mellom de to landene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *