Beste sykkelbeskyttelse

Nå skal vi skrive litt om de beste sykkelbeskyttelsene på markedet. Når man driver med sykling i skogen kan det være veldig lurt å bruke riktig beskyttelse for og ikke skade deg når du faller. Her er de forskjellige sykkelbeskyttelsene. 

Hjelm 

Den aller viktigste beskyttelsen er hjelm. Hjelmen er viktig fordi når du faller er det vanlig at hodet treffer enten bakken, et tre eller en stein og hvis du ikke har hjelm kan dette føre til livs skader. Det fins to forskjellige typer hjelmer, man har full face og open face. Full face dekker hele fjeset som gjør at den er best for kun nedover kjøring, mens open face bare dekker toppen og bakdelen av hodet. Dette gjør at du får mye mer ventilasjon. Derfor bruker de fleste open face når de skal på sykkelturer der man må kjøre oppover. 

Brystplate 

En av de viktigste beskyttelsene å bruke er brystplate med ryggbeskyttelse. Grunnen til at dette er viktig er fordi den beskytter alle ribbein og nesten hele ryggraden. Dette forhindrer ryggbrudd og ribbeinsbrudd. Denne beskyttelsen kan få deg mer selvsikker når du kjører ned bratte og røffe partier. 

Fox Raceframe Impact Softback: Denne brystplaten er et veldig bra valg for de som vil ha en lett og fin chestplate som gjør jobben utrolig bra. Den er justerbar, og den former seg etter kroppen din. Den er utrolig lett å stramme og den ventilerer veldig godt 

Poc VPD System Torso: Poc VPD system torso opp et fint valg hvis du har lyst på ventilert og kald brystplate. Brystplaten er veldig justerbar og sitter inntil kroppen din. POCen er laget av mykt materiale og blir hard når den blir truffet. 

Knebeskyttere 

Knebeskyttere er en viktig beskyttelse fordi når du faller er det vanlig å falle på knærne. Å falle på knærne kan gjøre veldig vondt. Hvis du faller på en stein med kneskålen først kan du knuse kneskålen dette kan få deg ute av spill i flere måneder.Men det er også viktig at man har en behagelig knebeskytter. Her har du noen eksempler. 

Sweet beruset er et godt alternativ for den som vil ha en lett knebeskyttelse som passer til lett bruk. Dette er ikke en knebeskytter for de som vil sykle de røffeste downhill løypene, men for de som vil ha en lett knebeskytter til skogs sykling og sykkel tur i skogen.  

For dowhill sykling er Fox D3o de beste kne beskytteren. Disse er myke, men har ett plast lag på toppen som man kan ta av. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *