Playstation 5 – hva er i vente?

Av: Ludvig Skarstein og Martin Tinde

Playstation 5 er en ny spillkonsoll som er ventet å komme julen 2020. vi kan haptisk feedback, fantastisk grafikk og lynraske 

Hva er annerledes fra tidligere generasjoner? 

Det har blitt bekreftet av Sony at den nye konsollen vil ha en solid FPS på 120. Dette er dobbelt så mye som PlayStation 4 som maksimalt kan toppe 60 FPS. Den nye konsollen kommer også med en tilpasset prosessor, GPU og SSD som kommer til å gjøre den lynkjapp. Vi kan også vente adaptive utløsere på kontrolleren som tilpasser seg ettersom hva spilleren gjør. For eksempel om spilleren skyter med en pil og bue, vil det kjennes tyngre ut enn å skyte med en håndpistol. I tillegg vil det være et haptisk feedbacksystem i den såkalte Dualsense kontrolleren. Selv om vi tidligere har sett haptisk feedback i Microsoft Xbox kontrollere sier Sony at denne formen for haptisk feedback vil være revolusjonert for spillindustrien. 

Hvordan ser det ut? 

Så langt vet vi ikke særlig mye om hvordan selve konsollen ser ut, men SONY har løftet litt på forhenget og vist oss hvordan kontrolleren ser ut. Som man kan se holder de litt på den gamle “dualshock looken”, men den ser mer ut som en Xbox kontroller en tidligere generasjoner. Lyspanelet på forsiden av kontrolleren er også fjernet sammen med de fargete formene på knappene. Det ser ut som de beveger seg mot et mer minimalt design.  

Marvel's Spider-Man – New Story Trailer, Pre-Order Updates, and ...
https://blog.playstation.com/2018/07/19/marvels-spider-man-new-story-trailer-pre-order-updates-and-more/

Så langt vet vi ikke helt hvor mye denne nye konsollen kommer til å koste, men det vi vet er at med de nye komponentene vil kvaliteten øke samtidig som prisen. Mest sannsynlig vil vi se den på et sted mellom 5000-10000kr. Med en såpass dyr konsoll vil det være lett å tro at den kan konkurrere med PCer på samme prisklasse. Det er nok noe vi må vente å se.   

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *