Youtube’s opprinnelse

Har du noen gang lurt på når den populære sosiale plattformen “YouTube”, som dere sikkert kjenner til, ble opprettet? Det har i vertfall jeg og sikkert veldig mange andre. Jeg valgte nettopp derfor å gjøre research på nettet for å komme til bunns i dette, og det her var det jeg fant … 

YouTube er faktisk verdens største nettsted, for visning og opplastinger av videoer. Og det var faktisk i oktober, dette nettstedet ble kjøpt opp av Google. Nettstedet ble dannet den 14. Februar 2005 av tre tidligere medarbeidere i betalingstjenesten PayPal. Det som oftest blir lagt ut på den populære nettsiden, er generelt videosnutter gitt ut av privatpersoner. Men det er også masse annet, som for eksempel musikkvideoer, disstracks, gaming og lignende. 

På Youtube kan du finne nesten alle slags videoer du kan tenke deg. Alt fra musikk til gaming osv, som det ble nevnt tidligere i teksten. Og det er ikke alle videoer som ikke nødvendigvis er “snille” eller uskyldige, om du vil.  Men det er også masse videoer og andre ting på Youtube som har en mørk side. Som for eksempel kan det være kriminelt innhold av kriminelle privatpersoner.  

Dette er noe du helst ikke bør klikke deg inn på eller i det hele tatt prøve å søke opp i den forstand. Det kan også være personer som ønsker å finne ut privat informasjon om deg eller andre og bruke det til sin fordel, som for eksempel å kunne hacke deg, finne ut hvor du bor, hvor du er til enhver tid, vite om alle familiemedlemmene dine og den slags. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *