Hvordan Bill Gates ble suksessfull

Bill ble en milliardær når han bare var 31 år gammel, den rekorden holdt han fra 1987-2010. Nå skal dere få vite om hvordan han ble en av verdens rikeste og hvordan han startet det store selskapet Microsoft.

Av Philip Alexander

Hvordan Bill Gates startet sin karriere

Bill Gates, eller hans fødsel navn William Henry Gates. Født 28. Oktober 1955 i Seattle. Han var med på å grunnlegge programvareselskapet Microsoft. I dag er han teknologirådgiver for selskapet. Han har i lang tid blitt rangert som verdens rikeste person. Gates begynte å programmere dataprogrammer i 1968, da var han 13 år gammel. Han begynte på Harvard i 1973 der han ble kjent med Paul Allen, hans senere medgrunder. På midten av 1970-tallet utviklet de to programmeringsspråket Altair BASIC, inspirert av BASIC, for mikrodatamaskinen Altair 8800.  

litt om hvordan Microsoft ble startet

I 1975 startet grunderne Microsoft Corportion for å kommersialisere en egen versjon av BASIC, Microsoft BASIC, som ble viktig i forbindelsen med suksessen operativsystemet MS-DOS fikk. I 1981 kom det definitive gjennombruddet for Microsoft, da de lisensierte MS-DOS til IBMs første PC beregnet på privatmarkedet. Fra slutten 1980-tallet har Microsoft hatt enorm suksess med operativsystemet Microsoft Windows, som brukes på i overkant av 90 prosent av alle verdens datamaskiner.  

forholdet til konen

Fra juli 2008 var Bill Gates ikke lenger involvert i den daglige driften av Microsoft, men han fortsette som styreleder i selskapet. Gates har involvert seg mer i arbeide med stiftelsen som bærer paret Gates navn, Bill og Melinda Gates Foundation. Da ble de i forbindelse med det intervjuet av den norske talkshow-programlederen Christian Strand for i kveld på NRK 2. Dette var den første gangen de ble intervjuet på norsk tv-program.  

gi bort halvparten av formuen innen sin død.

Etter å ha gitt titalls milliarder dollar til Bill og Melinda Gates Foundation tok Gates i 2009 sammen med Warren Buffett initiativet til The Giving Pledge, et opprop hvor Amerikanske Milliardærer forplikter seg til å gi minst halvparten av formuen sin til veldedige formål innen sin død.  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *