VIKINGMANNEN i Husebyskogen

Utgravingen av vikingmannen som lå i et langskip, foregikk i Huseby skogen. Vikingtiden startet ca. i år 800 og slutta i år 1050. Og i denne teksten skal jeg fortelle litt mer om det.

Funnet viser at det er en mann som levde i vikingtiden fordi han hadde med seg utstyr, som for eksempel rustning, sverd og treller. Vikingmannen hadde også vert på tokt fordi han hadde et stort kutt i beinet og en stor bulk i hode. Han hadde også noen dyrebare ting som han skulle få bruk for seinere i dødsriket. 

Det er funnet en vikingmann i Huseby skogen. Vikingmannen er en mann fra vikingtiden. Vikingmannen hadde med seg treller som skulle hjelpe han i dødsriket. Han hadde også med seg andre ting. Jeg tror vikingmannen var kongelig fordi han hadde treller han skulle ofre og han hadde mange dyrebare ting som han skulle bruke seinere i dødsriket. Forskere har funnet ut av at de kanskje tror at vikingmannen  var kongelig, på grunn av alle trellene og de dyrebare tingene som han tenkte han skulle få bruk for seinere i dødsriket. Vikingene trodde også på guder. De trodde blant annet på Tor, Loke og Odin. Og dette er bare noen av de. Mannen på langskipet var i vært fall veldig rik fordi han hadde med seg masse ting til og med treller. Han hadde også vært på ganske mange tokter fordi det lå mange verdifulle ting som han kanskje hadde plyndret fra andre. Han hadde kanskje vært i krig fordi vikingmannen hadde et stort kutt i lårbeinet og hadde et digert hull i hodet. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *