Når blir ting som normalt?

 Det er mange som vandrer rundt og lengter etter hvordan det var før korona kom til verden. Mange tenker at med en gang det kommer en vaksine så vil alt gå helt tilbake til normalen, men er dette egentlig sant?  

Nå som det er kommet en vaksine og de begynner å bestemme hvem som er prioritert kan man få et tydeligere syn på hvor lang tid det kommer til å ta før vi er tilbake til normalen. Helsevesenet har bestemt at det er de gamle som er i faresonen som blir prioritert istedenfor helse personell. Når de bestemte at det var sånn prioriteringen skulle bli var det mange som reagerte på det. Mange mener at det er de som er ute i hverdagen og de som faktisk sprer smitte for da vil smitten gå ned drastisk. 

 

Men når kommer ting til å bli helt normalt? 

Ting blir mest sannsynlig helt normalt når alle har fått tatt vaksinen og smitten kommer til en hel stopp. Men dette kan jo ta en god stund siden helsevesenet bestemte at man skal ta vaksinen hos fast legen og siden det ikke er et sted med god plass blir det da vanskelig å ta mange på en dag. Siden de har valgt å gjøre det på denne måten så kan vi regne med at det vil ikke bli som den hverdagen vi er vant før sommeren 2021.  

 

  1. November bestemte regjeringen å stenge ned Oslo igjen. Nedstengingen skal vare helt 7. januar. All innendørs sport for 13 åringer og oppover ble stengt. Idrett som foregikk ute, fikk fortsatt lov til å holde på. Oslo kommune skal se på tallene etter nyttår for å vurdere om de kan gjøre noe for innendørs sport. Uteanlegg som isbaner er bare åpne for organisert trening 

Treningsregler av Oslo kommune 

Regelverket inneholder noen klare anbefalinger: 

  • Det anbefales at det ikke er publikum til stede på treninger. 
  • Det oppfordres til bruk av munnbind innendørs på idrettsanlegg der man ikke kan opprettholde minst 1 meter avstand. 
  • Det oppfordres til å minimere bruken av garderober, og grupper skal ikke benytte samme garderobe 

Nå nettopp har det kommet nye tiltak. Disse tiltakene er strengere enn de vi hadde før.  Dette påvirker trening og det sosiale.

  • Ikke ha besøk hjemme.
  • Vent to uker før inviterer hjem eller besøker andre. 
  • De som bor alene, kan ha besøk av en eller to nære venner. 
  • Barn i barneskole og barnehage kan få besøk. Men da av barn fra samme kohort i klassen. 
  • Regjeringen sier at vi må sette det sosiale livet på vent. Solberg sier at det ikke blir korøvelse, lesesirkel eller treningssenter. 

Disse tiltakene skal vare fra 4. januar til 18. januar 

Fellestreninger har blitt strengere nå. Det er ikke lov å holde under en meter avstand som før var lov. Dette betyr at det heller ikke er lov til å spille kamp og gjøre de mer gøyale øvelsene.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *