Fysisk aktivitet hjemme

Nå i korona-situasjonen har mange treningssentre og gymmer stengt pga. Smittespredning. Dette er dumt for mange som liker å holde seg i fysisk aktivitet. Vi har funnet noen løsninger til hvordan du kan trene hjemmefra eller i parken. 

I Norge er treningssentrene stengt, temperaturen ligger på rundt –10 og det er ikke fristende å holde seg i fysisk aktivitet. Mange får mye mindre fysisk aktivitet på grunn av dette.  

Jeg (Victoria) spurte moren min om hva/hvor man kunne trene uten et treningssenter med apparater. Her er svarene jeg fikk. 

“Man kan trene hjemme, i hagen, i parken, i skiløypen, i skogen, på stranden, på bislet (åpent for alle), skøytebane (ute), trene alt fra styrke til kondis til ski til trening generelt sett. Jeg har som regel gått tur med Bree (hunden) oppe ved Sognsvann eller ved Holmendammen. Der er det veldig bra løpeforhold om sommeren, men det kan være litt glatt om vinteren.” 

Her er noe man kan gjøre i hagen, inne eller i parken: 

  1. Armhevinger                                                    
  1. Planken 
  1. Knebøy 
  1. Crunches 
  1. Step-up  
  1. Enkle pull-ups  

Som man ser er det mange ting du kan gjøre for å være i fysisk aktivitet selv om treningssentrene er stengt. Dette er enkle og smarte ideer for å trene hjemmefra. 

Kilder: 

https://www.euro.who.int/en/health-topics/health-emergencies/coronavirus-covid-19/publications-and-technical-guidance/noncommunicable-diseases/stay-physically-active-during-self-quarantine#:~:text=Follow%20an%20online%20exercise%20class,During%20sedentary%20leisure%20time%20prior

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *