Discord for dummies

Discord shuts down alt-right server and accounts for ToS violations |  TechCrunch

Hvorfor du også bør komme deg på Discord

Discord er noe av det nyeste og mest trendy når det kommer til digitale kommunikasjonsprogram i verden. Det har gitt nye muligheter for folk over hele verden til ting som å snakke og spille sammen. Discord har klart å dominere bransjen på kort tid og blitt det mest populære alternativet. Det finnes flere gode grunner til å ta i bruk Discord, som god sikkerhet, god prestering, hastighet og essensielle evner andre konkurrenter ikke kan tilby og best av alt så er det gratis.

Discord fungerer som et voip program (Voice Over Internet Protocol) og digital distribusjonsplattform designet for gamere og Gaming-samfunn. Det spesialiserer seg på kommunikasjon mellom bruker i en chattekanal i form av tekst, bilde, video og lyd.

Hva kan man på discord?

Discord er en plattform for tilrettelagt for alle til å møte nye folk med felles interesser. Discord har vært revolusjonerende i hvor lett det er å finne samfunn og mennesker man kan dele sine interesser med. Det er både lett og gratis å starte servere for nærme vennekretser eller hvis du har ambisjoner om lage store samfunn. Med over hundre millioner brukere det lett å finne andre med felles interesser uansett hva det kunne være. Enkelte eksempler kan være servere som handler om ting som:
Gaming, memes, tv, serier, film, bøker mat, aksjer, samling, osv.

Gaming

På grunn av skaperne sitt fokus på gamere som hovedmålgruppe er programmet tilrettelagt godt for Gaming. Om du spiller spill og ønsker å møte folk til å dele interessen med gjør nettopp discord den jobben mye lettere. Discord gir en mulighet for å snakke og chatte med andre folk når man spiller. Discord har samfunn for alle slags spill og i tillegg hva man liker å gjøre i spillene. Om man har ambisjoner om å bli proff, drive rollespill, «easter egg hunting» eller å bare ha det moro så har Discord gjort det enkelt å få dette til. (Det er viktig å vite at dette gjelder også for alle andre slags interesser.)


Tips for nye brukere

Hvis du er ny til Discord så er dette tips som kan hjelpe deg forbedre tilværelsen din.

1. Gå gjennom personvern innstillingene
Gå gjennom personverninnstillingene på kontoen din

Det er alltid en god ide å gå gjennom personverninnstillingene på profilen din før du tar i bruk nye tjenester, spesielt hvis det skal brukes av barn. IP-adressen din blir automatisk beskyttet av Discord, men hvis du ønsker er det mulig å legge til ekstra begrensninger.
Dette kan lett bli justert på med tannhjulet nede i det venstre hjørne ved siden av kallenavnet ditt, trykk på det så «privacy safety».
NB! aldersgrense for Discord er 13år.

2. Bruk det samme «Nickname»

Det er mulighet for å endre kallenavnet på Discord, men det er lurt å bruke det samme kallenavnet på Discord som på spill for å gjøre det enklere å bli gjenkjent av andre spillere.

3. Ta i bruk appen
Clamour is an unofficial Discord app for Windows 10 Mobile | Windows Central

Discord har som mange andre tjenester en app som kan lastes ned på både iOS og Android. Appen kan gjøre opplevelsen din på Discord bedre og gjøre det lettere å planlegge ting med venner når du ikke sitter foran PC-en.

4. Juster lydinnstillingene
Tilpass lydinnstillingene etter eget ønske

Discord har to muligheter når det kommer til innstillingene på lyden; «push to talk» og «voice activation», samt noen småjusteringer. «Push to talk» aktiveres når du holder inn en tast, mens «voice actvation» slås kun på når du prater.


5. Plugins i spill

Mange spill har en egen «voice over internett protokoll» (VOIP), som er en innebygget chattefunksjon der du kan snakke med dem du spiller med. allikevel er det mer ettertraktet å bruke Discord for mange. En av grunnene er at nærhet ofte har betydning for om du kan høre medspillerne dine, noe som kan være begrensende.

Bruker du derimot Discord, vil du til enhver tid høre spillerne som er på den samme «voice»-kanalen som deg, men siden Discord er et eget program, vil du måtte kjøre det ved siden av spillet.

Men mange av de største spillene godtar såkalt «in-game overlay», slik at du kan bruke Discord inne i spillet. Da kan du for eksempel se hvem som er inne i spillet øverst i venstre hjørne.

Sjekk hvilke spill og hvordan du bruker «overlay-plugins» på Discord sine nettsider.

6. Hør på spotify sammen
Koble sammen Discord med andre tjenester

Discord har gått i samarbeid med musikkstrømmetjenesten Spotify slik at du kan hvis du ønsker høre på den samme musikken som vennene du gamer med. Det gir også mulighet for å dele favorittlåtene og se hvordan musikk vennene dine liker.
Om dette er noe du kommer til å ta i bruk varierer om du liker å høre på musikk mens du spiller eller ikke.
For å ta i bruk funksjonen kan du trykke på tannhjulet nede i venstre hjørne og velg «connections» for å koble sammen spotify med discord. Her kan du også koble kontoen din til Twitch, Steam, sosiale medier og andre tjenester hvis det er ønsket.

Link til de mest besøkte serverne på Discord: https://top.gg/servers/list/top

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *