Skriftlig eksamen er avlyst for vgs og ungdomsskoler

 

Vår reaksjon? Fint!
Vi er veldig glade for at eksamen ble avlyst. Vi har jo fått en del mindre læring enn andre elever, så jeg vi at det er urettferdig at vi skal gjøre oppgaver som vi ikke har lært om.  

Karakteren går opp? 
Karakteren gikk skyhøyt opp i fjor da de ikke hadde skriftlig eller muntlig eksamen. For eksempel OHG i 18/19 var nedre inntakskrav på under 3,7 i snitt nå er det nesten på 4,1. Og på Blindern var nedre inntakskrav på 4,1 nå er det på over 4,5 

Er det rettferdig? 
Det er mange forskjellige reaksjoner på at muntlig eksamen er avlyst for ungdomsskole og vgs. Men hvordan påvirker det karakterene til elevene og hadde det vært bedre hvis vi hadde hatt eksamen i både skriftlig og muntlig?  

Våre tanker rundt temaet.
Vi tenker at det var ganske greit at det ble som det grunnet omstendighetene. Vi har gått glipp av utrolig mye skole og det ville da gått kolossalt ut over vår karakter siden vi ikke har fått så mye tid som vi egentlig skulle hatt på skolen.  

Det går og hardt utover de som skal ut i studier etter vgs. Man kan og si at det kan bli litt urettferdig ovenfor de som gikk ut av videregående med eksamen. De som ikke har hatt og ikke skal ha eksamen ut videregående får et urettferdig overtak på de som måtte gjennom eksamen på vei ut av vgs.  

De som gikk ut av videregående med eksamen må nå konkurrere med de som slapp eksamen og dermed fikk et bedre snitt å jobbe med. Og dermed kommer lettere inn på studier enn tidligere elever.   

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *