Bucket list…. for tenåra!

Ok, koronasituasjonen er ikke akkurat optimal akkurat nå, men håpet er jo at livet snart går tilbake til 2019-normalen. Tenåringer har fått livet snudd litt på hodet det siste året. Jeg vet ikke med dere, men jeg er drittlei av å ikke kunne gjøre en god del ting. Jeg vil ha lista over ting jeg kan og vil gjøre klar slik at dagen det åpner skikkelig igjen er jeg klar. Derfor har jeg laget ein njudelig blanding av cringe, klisje, unødvendige og også neon fantastiske ting å legge til i bucket-lista, for tenåra!

(for legal reasons activities involving alcohol, drugs or shoplifting are not included on this list)

  1. Snik deg ut
red hot air balloon over the clouds during sunset
Foto: unsplash.com @Christine Caswell

Ok, ja jeg nevnte nettopp at ulovlige ting ikke er på denne listen, så nei jeg mener ikke snik deg ut av huset en fredag eller lørdag kveld for å dra på fest og bli dritings eller høy. Jeg mener snik deg ut og gjør noe annet gøy. Gå en tur med noen venner, gå en tur alene, se på himmelen enten det betyr solnedgang, soloppgang eller stjernehimmel. Altså, Im not gonna lie, jeg er en simp for pene himler, så mest sannsynlig hadde jeg bare sett på himmelen om jeg hadde sneket meg ut.

2. Nattbading

sun setting over the sea
Foto: unsplash.com @theyshane

Altså, trenger jeg å si mer? Overnatt hos en venn eller vær på hyttetur og dra for å bade midt på natta! (funker best på hyttetur) Dere er jo våkne uansett.

3. Roadtrip

2 women sitting on red and black van
Foto: unsplash.com @Marie-Michèle Bouchard

Jada, man kan ikke få lappen før man er 18, meeen 18- og 19-åringer er fortsatt tenåringer, så det blir inkludert på lista. Roadtrip med dine beste venner. Planlegg en rute, hvor dere skal sove, steder dere vil se, pakk bilen og dra på roadtrip. Å, husk å lage en god spilleliste.

4. Thrifting

brown leather boots on brown wooden table
Foto:unsplash.com @Kaylin Pacheco

Ok, gjør litt research, finn gode thrift stores i byen, og dra på thrifting! Enten med venner eller alene. Thrift stores har mye klær til liten pris, så om du vil bytte ut litt klær i klesskapet, er dette en super løsning.

5. T-bane tur

train station showing signage
Foto: unsplash.com @Robert Tudor

Ta med deg noen venner, sett dere på t-banen og ta den fra endestopp til endestopp. Hvorfor ikke?

6. Self luv

woman holding book
Foto: unsplash.com @Toa Heftiba

Jada jada, you already know it. Ta vare på deg selv, og en dag eller en helg, opp til deg, fokuser på deg selv. Det kan være du vil trene, sove lenge, spise sunt, spise dritt, ommøblere rommet ditt, spa-dag, ikke vet jeg hva som gjør deg glad, men sett av tid til å gjøre det.

7. Polaroidkamera

black Polaroid camera
Foto: unsplash.com @Denise Jans

Kjøp et polaroidkamera. For de av dere som ikke vet hva det er, kamera som printer ut bildene rett etter du har tatt de. Veldig «inspo». Men kjøp et, du kan spleise med venner. Og ta bilder. Masse bilder. Og lag et fotoalbum av bildene. Du kommer ikke til å angre på det om 20 år.

assorted photos on beige wooden table
Foto: unsplash.com @invictar1997

8. Fotoshoot

woman in white and black striped shirt standing on yellow sunflower field during daytime
Foto: unsplash.com @_visalli

Er jeg den eneste som har lyst til å ta masse bilder og ha fotoshoots? Se for deg det da, i stedet for å måtte vise kjedelige familiebilder eller gamle snaps når ungen eller barnebarnet ditt spør om hvordag du så ut som ungdom, så kan du vise dem de gode bilene!

9. Filmmaraton

person using silver and black laptop computer
Foto: unsplash.com @charlesdeluvio

Ok, pledd, regn ute, sent på kvelden så det er mørkt ute, digg mat og mye snacks og favorittserien eller favorittfilmene dine, kanskje en venn eller to…. høres fantastisk ut, spør du meg.

10. Piknik

cooked food prepare on the picnic area
Foto: unsplash.com @mariailves

Vi har alle sett inspo-piknikene på instagram og tiktok. Og jeg skal innrømme, det hadde vært gøy å ha en piknik med vennene mine. God mat, fin utsikt og godt vær? Kan ikke akkurat klage på det

11. Døgne

silhouette of two person standing under Milky Way sky during nighttime
Foto: unsplash.com @maartenverstr

Da mener jeg ikke sitt oppe hele natta og se på Netflix, du kan jo gjøre det også om du vil, men det er jo punkt 9. Jo hovedsakelig tenkte jeg på å gjøre noe midt på natta, gjerne med venner. Enten det er å gå en tur eller det er å dra på stranda og bade. Jeg ville nok anbefalt den siste om du er på hyttetur og ikke hjemme, pga av flere grunner som reisevei og but who am I to tell you what to do?

12. Digital dagbok….ish…

person holding white smartphone showing Instagram feed
Foto: unsplash.com @georgiadelotz

Ta et bilde eller en liten video hver dag i ett år og sett det sammen til en video/trailer av livet ditt på slutten av året. Da har du en video av året som har vært og en liten minnebok på mobilen 🙂

Jeg vet ikke med dere, men selv har jeg lyst til å gjøre ting. Vi har vært preget av korona i over ett år, jeg har lyst til å gjøre noe annet enn å sitte på ræva og se Netflix resten av tenårene mine. Hva vil du ha på din bucket list?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *