Hærverk på Sinnataggen

Natt til tirsdag 6 april var det noen som gjorde forsøk på å sage ned sinnataggen i Vigelandsparken. De prøvde å sage venstre beinet. Men heldigvis lyktes de ikke. De klarte ikke å sage gjennom hele beinet, men det ble fortsatt en skade som må inn på verksted for å repareres. 

Det er blitt opplyst om at det var originalen som har blitt gjort hærverk på. Vi synes det er litt rart at de velger å la originalen stå ute når dette er den skulpturen som har fått mest skade utført på seg. 

Må fjerne «Sinnataggen» etter hærverk

Dette er ikke første gangen noen har begått hærverk på sinnataggen. Han har blitt utsatt for tre maling angrep de siste 20 årene. Han har også blitt “angrepet” med fil og faktisk blitt bortført en gang før. Da ble han funnet i en grøft noen dager etter hendelsen.  

Vil noe som dette skje i fremtiden?  

Det er godt mulig at noe som vil dette kunne skje i fremtiden igjen. Grunnet historien gjennom de siste 20 årene med forskjellige hærverks forsøk mot sinnataggen skal man ikke se bort ifra at det vil skje igjen, men om det vil snart er ikke veldig sannsynlig. Grunnen til det er nok det at siden det nettopp ble gjort hærverk mot sinnataggen vil nok flere folk legge merke til hva som vil skje og  

Tirsdag 20 april ble han satt tilbake på sin faste plass. Det vil ikke overaske oss om noe lignende kan skje i fremtiden grunnet historien bak sinnataggen. Som sagt dette er jo ikke førte gangen noen har funnet på noe tull med sinnataggen.  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *