Russerne er lei av Putin 

«Jeg er sikker på at mange er kvalme av deres lands politikk«, sier Zelenskyij til russerne i sin nyeste publiserte tale 1 måned inn i krigen. Han skriver om hvordan Russlands krig ikke bare er krig mot Ukraina, men også om friheten i hele verden. Han vil at alle sammen skal hjelpe til å stå opp mot krigen. Russiske medier fremmer et helt annet syn.

Zelenskyj til russerne: 

– “Vis hvor du står! Kom ut fra kontorene deres, fra hjemmene deres, fra skoler og universiteter. Kom ut i fredens navn. Kom med ukrainske symboler for å støtte Ukraina, for å støtte frihet, for å si ja til livet” skriver han. 

Zelenskyij skriver dette her direkte til russiske folk som han har gjort tidligere. Han fortsetter å forklare hvor kvalme ukrainere er over alle løgnene de ser på nyhetene, på TV-ne deres og på internett. Hvordan reportere blir betalt med skattepengene til Russlands innbyggere og gjør befolkningen fattigere og fattigere med hver eneste dag. 

– “Derfor, russiske borgere som også er interessert i fred: Redd deres sønner fra Krigen. Fortell sannheten om krigen. Og om du kan forlate Russland så de ikke kan ta skattepengene dine, gjør det.” 

Zelenskyij sine ord og taler har inspirert masse russere og folk har begynt med masse protester. Dessverre blir alle protestene voldelige og mange blir arrestert og får kjempestore bøter og fengsel straffer. Flere er redde for at noe skal skje med familiene deres hvis de gjør noe eller sier noe mot politikken. Og det er fortsatt en liten del av Russlands befolkning som fortsatt ikke tror på at krigen er ekte på grunn av styret. 

Eksempel fra en russisk nyhetsartikkel som skylder på Ukraina:

Det er veldig tydelig hvor annerledes krigen blir dekket i Russland og Europa. Russiske medier sier noe helt annet end Europeiske. Mediene i Russland legger ikke så veldig mye vekt på alle sakene om hvordan de bomber og ødelegger landet, dette kommer fram i denne artikkelen som vi har oversatt under.

“Mikhail Mizintsev, sjef for det nasjonale forsvarskontrollsenteret i Den russiske føderasjonen, trakk på en briefing sendt av TV-kanalen Rossiya 24 og Lookout-plattformen oppmerksomhet til det faktum at de fangede ukrainske tjenestemennene holdes under anstendige forhold i full overensstemmelse med normene i internasjonal humanitær rett (vesti.ru:2022). I dette avsnittet snakker sjef for det nasjonale forsvarskontrollsenteret i den russiske føderasjonen om hvordan ukrainske soldater behandler russiske fanger i Ukraina.

 Samtidig, sa han, bryter myndighetene i Kiev grovt elementære humane normer, for ikke å snakke om kravene til behandling av krigsfanger. Mikhail Mizintsev snakker videre om hvordan Ukraina bryter menneskerettigheter og krigslover.

 Mizintsev sa at i Russland holdes alle ukrainske fanger under anstendige forhold, forsynt med tre måltider om dagen, de får rettidig og kvalifisert medisinsk behandling.” Generalen fortsetter med å forklare hvordan ukrainske fangere blir behandlet i Russland med 3 måltider og medisinsk behandling.

I denne situasjonen så prøver Russland å vise hvordan Ukraina behandler krigsfangene på en forferdelig måte. Dette sier media i Russland for å få russere til å tenke at det er Ukraina og ukrainerne som er problemet. Selvfølgelig er det sant at de behandler krigsfangene på en dårlig måte, men journalistene forklarer/skriver bare om det dårlige Ukraina har gjort. Media i Russland prøver å legge skylden på Ukraina eller helst ikke snakke om hva de selv har startet. Dette er ikke første gang Putin lyver. Putin har selv sagt at han prøver å beskytte Ukraina, og sier at han aldri har bombet noen leiligheter eller bygg og mener at innbyggerne til Ukraina er alle nynazistiske jøder. Dette er mange flere metoder som politikken bruker for å få innbyggerne til å tenke at det er alt Ukraina sin feil.

Nå er det bare å fortsette å vente til det neste trekket til Putin og politikken i Russland og hva Zelenskyij kommer til å gjøre for å beskytte Ukraina.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *