Engstelig for krigen mellom Russland og Ukraina? 

Krigen mellom Russland og Ukraina har gjort mange unge barn rundt om i verden urolige, bekymringene går i bølger, for hva om Putin angriper deres land? Tanken på at russiske kampfly kan fly over deg vært sekund skremmer mange. Bygninger som blir bombet og menneskeliv går tapt treffer spesielt nært på Ukrainerne og de som har kjent dem. Barn og unge som ser bilder, overskrifter og artikler på nyhetene blir livredde. Dette kan gi et sterkt inntrykk på mange, så her er noen tips for barn og unge som er engstelige for denne situasjonen. 

En ting som hjelper mot vanskelige tanker og angst, er å snakke med noen om hva du er redd for. De kan hjelpe deg, og snakke om hva slags vanskelige følelser du har på hjertet. Det kan være en lærer du stoler på, helsesøster eller en voksen. Hvis ikke dette er aktuelt finnes det ulike organisasjoner på internett som kan by på hjelp.  

Alarmtelefonen for barn og unge 

På alarmtelefonen for barn og unge kan du ringe til 116 111, eller sende melding til 417 16 111 om ting du bekymrer deg over eller trenger å snakke om, det er helt anonymt og døgnåpent. De du snakker med har også full taushetsplikt, som betyr at de ikke kan fortelle det dere har snakket om videre. Det er gratis å ringe og alle telefoner blir besvart av voksne med mye erfaring i å hjelpe barn og unge!  

Nettside: 

Alarmtelefonen for barn og unge (116111.no) 

Snakk om Psyken 

Dette er en chatte-tjeneste som er tilgjengelig for barn og unge fra 9-19 år på “SnakkOmPsyken.no”. Der kan du snakke med en trofast voksen om hvordan du har det, eller om du er engstelig for noe. På chatte-tjenesten kan du være anonym, og det er helt gratis. Chatten er åpen søndag til fredag fra kl 15:00- 21:00. 

Nettside: 

Blå Kors | SnakkOmPsyken.no – Snakk om psyken 

Kors på halsen 

På kors på halsen kan du prate eller chatte til en voksen fra Røde kors, som kan hjelpe deg. Dette er også helt anonymt og gratis. De svarer på telefon fra mandag til fredag mellom kl 14:00- 22:00, og telefonnummeret er 800 333 21. Chatter blir besvart mandag til søndag fra kl 14:00- 22:00. I tillegg kan du snakke med andre på din egen alder på nettsiden deres. 

Nettside: 

Kors På Halsen – Hjem (rodekors.no) 

Mange barn og unge er urolige for krigen mellom Russland og Ukraina, og derfor håper på at noen av disse hjelpetjenestene kan by på hjelp hvis du er engstelig, eller vil prate med en voksen du stoler på! Husk at det er en veldig liten sannsynlighet for at krigen skal bryte ut i Norge. Døgnet rundt overvåker militæret russerne. Hvis det hadde utsprunget krig i Norge, ville NATO Kommet for å beskytte befolkningen, og forsvart oss mot motstandere.  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *