Ny versjon av ChatGPT – ChatGPT versjon 4

Nå har en ny versjon av ChatGPT blitt lansert, nemlig ChatGPT 4. OpenAI, selskapet bak ChatGPT, kaller denne nye versjonen for «det mest avanserte systemet, som produserer tryggere og mer nyttige svar.» Denne versjonen er mye kraftigere enn den forrige. Dette er noe av det utrolige den nå kan gjøre.

Bilde fra BBC.

GPT-4 var offisielt kunngjort den 13. mars, men Microsoft bekreftet litt før at det skulle komme ut, uten en spesifikk dato. Per nå er denne versjonen bare tilgjengelig via ChatGPT+ abonnementet, som man må betale for, den gratis versjonen vil fortsatt være basert på GPT-3.5.

Ny språkmodell

GPT-4 er en ny språkmodell som kan danne tekst som minner om menneskelig tale. Den vil avansere teknologien som blir brukt av ChatGPT, som akkurat nå er basert på GPT-3.5. I følge OpenAI så er denne «neste-generasjons» språkmodellen mer avansert i tre områder: kreativitet, lengre kontekst og visuell informasjon. OpenAI sier også at GPT-4 er mye bedre på å både lage og samarbeide med brukere når det gjelder kreative prosjekter. Noen eksempler er manus, musikk, og til og med «å lære en brukers skrivestil». Det er ganske sykt!

Selskapet OpenAI står bak ChatGPT.

GPT-4 forstår bilder

Nå er grensen på hvor mange ord du kan skrive inn hevet til 25.000 ord. Du kan også sende en lenke, og be GPT samhandle med tekst fra den siden. GPT kan også samhandle med bilder. For eksempel kan man sende et bilde av noen ingredienser, og spørre hva man kan lage med det. Det er ukjent om man kan gjøre det samme med videoer.

Tryggere

OpenAI sier også at GPT-4 er betydelig tryggere å bruke enn forrige generasjon. Den kan produsere 40% flere fakta svar, i følge OpenAIs interne testing, og det er nå 82% mindre sannsynlighet for at den svarer på spørsmål med ikke tillat innhold.

GPT-4 er rettere sagt en evolusjon, og ikke en revolusjon.

Kilder:

https://www.tek.no/nyheter/nyhet/i/RG4pMr/chatgpt-har-faatt-en-arvtager

https://www.digitaltrends.com/computing/chatgpt-4-everything-we-know-so-far/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *