Sporter du må prøve i utlandet!

Det finnes flere sporter enn fotball, ski og alle de andre vanlige. Her er noen uvanlige sporter fra rundt om i verden.

Sjakk-boksing

To kombattanter spiller alternerende runder med blitzsjakk og boksing til en vinner med sjakk matt eller knockout. Det er også mulig å vinne med tidsstraff som i vanlig sjakk, og ved bokseavgjørelse dersom det er remis i sjakkrunden. Hver bokserunde varer i tre minutter, etterfulgt av ett minutts pause. Sjakkrundene spilles under tidskontroll, med totalt ni minutter tildelt hver spiller og ingen økning lagt til noen av spillernes klokke etter at et trekk er gjort. Målet med spillet er å beseire motstanderen via sjakkmatt i sjakkrunden eller slå ham ut eller vinne via TKO i en boksekamp. Dommere scorer hver runde, så når det ikke er noen vinner, må en av fighterne vinne, siden hurtigsjakkferdigheter også betyr noe. Det finnes dessverre ingen klubb som har sjakk-boksing men det er i Finland, Storbritannia, Russland og India. Den beste personen i denne lille sporten er Morgan R Johnson.

Shin-kicking

Kampen starter med at konkurrentene legger hendene på hverandres skuldre med strake armer. Mens de beholder denne posisjonen, må de prøve å sparke hverandre i leggen med sikte på å utbalansere motstanderen og deretter kaste dem i gulvet. Konkurrenter vil bli tildelt kamper tilfeldig, med vinnere av alle runder som får adgang til en siste kamp. Vanligvis vil det være maksimalt 12 deltakere. Cotswold Olympick Games, hjemmet til konkurrerende leggspark, bryr seg ikke om kresne regler. Spillene har eksistert i over 400 år for å fly i møte med dem. Cotswold Olimpick Games er en (for det meste) årlig festival i Chipping Camden, en liten by i Gloucestershire, England, som dateres tilbake til 1612.Hvis du lurer på hva O Cotswold Olimpick Games er en årlig sportsbegivenhet som avholdes på fredagen etter bank holiday i nærheten av byen Chipping Campden i Cotswolds i England. Lekene startet trolig i 1612, og har fortsatt, med lengre og kortere avbrudd, frem til idag. Dette spillet er egentlig bare spilt i England.

Bossaball

En blanding av fotball, gymnastikk og volleyball, dette vanvittig morsomme spillet ble oppfunnet i Spania og har siden markert seg over hele verden. Spilles på en enorm oppblåsbar trampoline, kan du slå ballen med hvilken som helst del av kroppen din så lenge den rydder nettet ved 6. berøring.

Akkurat som volleyball prøver Bossaball-lagene å slå ballen til motstanderens side av banen for å score. Spillerne kan bruke hendene, føttene eller kroppen til å kaste, slå eller sparke ballen tilbake til motstanderne. Spillerne har imidlertid ikke lov til å berøre nettet, ellers regnes det som en foul.

De pleier å ha denne sporten i. Argentina, Tyrkia, Nederland, Spania, Tyskland, Frankrike, Sveits, Ungarn, Israel, Egypt, Saudi-Arabia, Qatar, Chile og noen ganger om vinteren i Østerrike.

Myrsnorkling

Myrsnorkling er en sportsbegivenhet der konkurrentene har som mål å fullføre to påfølgende lengder av en 60 meter vannfylt grøft kuttet gjennom en torvmyr på kortest mulig tid, iført tradisjonell snorkel, dykkermaske og svømmeføtter. De fullfører kurset uten svømming, og er avhengige av flipperkraft alene. World Bog Snorkling Championship, første gang avholdt i 1985, finner sted hver august Bank Holiday i den tette Waen Rhydd torvmyren, nær Llanwrtyd Wells i midten av Wales.

buzkashi

Spillområdet til sporten er et torg med hver side 400 meter lang. Lagene består av 10 ryttere hver. Bare fem ryttere fra hvert lag får spille i en omgang. Hver omgang spilles i 45 minutter og det er kun én pause på 15 minutter mellom de to omgangene. Hvilke land spiller Buzkashi? For hvor spilles buzkashi mens varianter av sporten er rikelig med Afghanistan, Tadsjikistan, Kasakhstan og Kirgisistan, som alle spiller sine egne versjoner, har buzkashi i Afghanistan blitt adoptert som landets nasjonalsport.

Er Buzkashi en lagsport? for hvor spilles buzkashi. Buzkashi er Afghanistans nasjonalsport. Navnet på engelsk betyr løst geittrekk. Sporten har blitt spilt over hele Sentral-Asia i hundrevis av år. Det går ut på at to lag på hesteryggen prøver å trekke en hodeløs, død geit til ett område på en åker. Et lag tjener poeng hver gang det får bukken i det området.

Quidditch

Quidditch, også kjent som quadball, er en lagsport som ble opprettet i 2005 ved Middlebury College i Vermont, USA, og ble inspirert av det fiktive spillet Quidditch i Harry Potter-bøkene av forfatteren J. K. Rowling. Hva er reglene med spillet? målet med spillet Quidditch er å score flere poeng enn motstanderne dine. Spillere gjør dette ved å score mål som gjøres ved å plassere en lett deflatert volleyball kalt Quaffle i opposisjonens kurver som gir dem 10 poeng, og ved å fange Golden Snitch som er verdt 30 poeng. Hver spiller er montert på et kosteskaft og forsøker å vinne spillet ved å ha flere poeng enn motstanderne når Golden Snitch blir fanget (som i denne versjonen av spillet er en tennisball i en lang gul sokk). Målet med spillet Quidditch er å score flere poeng enn motstanderne dine.                                                                      

De pleier å spille dette Harrypotter inspirerte spillet i. Middlebury universitet i Vermont, USA                                                                    

Hvor spilles Quidditch? for quidditch hvor spilles det Quidditch spilles på en gressbane med et mykt grenseområde som er 60 yards langt og 36 yards bredt, det er her det meste av handlingen finner sted, selv om det harde grenseområdet er 84 yards langt og 48 yards bredt. Det er tre bøyler med varierende høyde i hver ende av feltet.

Undervannshockey

Spillereglene er. Pinnen kan kun holdes i håndtaket. Spillere har ikke lov til å berøre pucken med den frie hånden eller spillehånden. Utskifting i farten er tillatt på egen banehalvdel, men før du går inn i vannet, må substitusjonen vente på at spilleren som byttes ut forlater vannet helt. Er undervannshockey en ekte sport? for undervannshockey Sporten er anerkjent av Den internasjonale olympiske komité og er styrt av World Underwater Federation (CMAS). Det spilles nå i mer enn 40 land, med anslagsvis 15 000 deltakere. Landene som spiller undervannshockey er New Zealand, Storbritannia, Frankrike, Tyrkia, Australia, Sør-Afrika og Colombia er de ledende undervannshockeynasjonene.

Sepak takraw

Spillere kan bare berøre ballen med føttene, hodet, knærne og brystet. Berøring av ballen med hånden eller andre deler av kroppen kan resultere i en feil og et poeng for motstanderen. Hvert lag tillates maksimalt tre berøringer av ballen for å returnere den tilbake over nettet uten å la den berøre bakken. Sepak takraw er en sport som stammer fra Sørøst-Asia. Sporten minner om volleyball, men det er kun lov å berøre ballen med føttene, knærne, brystet eller hodet. Ballen er laget av rotting. En sepak takraw-bane er 6,1 meter bred og 13,4 meter lang med et nett i midten. Noen av landene hvor Sepak Takraw er ganske populær eller dukker opp som et av de populære spillene er Malaysia, Thailand, Indonesia, Korea, Japan, India, Filippinene, Brunei, USA, Pakistan.

Sumpfotball

Reglene for sumpfotball er en sterkt modifisert versjon av standard fotballregler. Kampene spilles i to omganger på 13 minutter. Støvler kan ikke endres under spillet Hjørnespark, straffer og innkast gjøres med droppspark Det er ingen offsideregel Straffefeltet er fem meter dypt, men målvakten har kun lov til å holde ballen i en radius på tre meter fra må. Det er 6 spillere på banen, med maksimalt 12 i troppen. Spillerne kan byttes ut så ofte de vil. Hvor spilles sumpfotball? Sporten, er spesielt populær i Finland, Sverige, Island, Holland, Russland og Brasil. Verdensmesterskapet i sumpfotball spilles i Hyrynsalmi i Nord-Finland, det første finner sted i 2000. Reglene for Sump Football er en sterkt modifisert versjon av standard fotballregler.

Fistball

Hvert lag består av fem spillere, med spillere som prøver å spille ballen over nettet fra den ene halvdelen av spillefeltet til motstanderens halvdel – kun med armen eller lukket knyttneve (i motsetning til ved volleyball hvor åpne hender er tillatt, i en måte som motstanderne ikke kan returnere den. Fistball er en sport av europeisk opprinnelse, primært spilt i de tysktalende nasjonene Østerrike, Tyskland og Sveits, samt i Brasil. Målet med spillet ligner på volleyball, ved at lag prøver å slå en ball over et nett, men reglene varierer fra volleyball på en rekke viktige måter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *