Dette er noen av verdens dyreste boliger

For 3 milliarder kan du sikre deg det såkalte luksuriøse «boblepalasset» i Frankrike. Legger du på hele syv milliarder kan du bli eier av det som skal være verdens dyreste hjem, med egen botanisk hage.

EN GANSKE LUKUSRIØS VILLA.

I oktober 2015 så la den Franske klesdesigneren Pierre Cardin milliardboligen sin ut på salg i Frankrike.

Pierre satt prisen på eiendommen på rundt 350 millioner euro, som i Norske kroner er 3,2 milliarder NOK, i følge det internasjonale meglerhuset Christie’s.

Christie’s skriver blant annet at huset er «Et hjem for en familie til salgs». Boligen er 1.200 kvadratmeter

Boligen består av blant annet ti soverom, hele tre basseng, en slags «teaterscene» med 500 seter og mange hager.

I følge Architectural Digest ble huset bygget mellom 1975 og 1989. Antti Lovag er arkitekten bak den mega store villaen.

Jeg er usikker nå, men før kunne du leie den villaen for 250.000 kr dagen, i følge arkitekturnettstedet.

UTSIKT OVER SJØEN
ET GANSKE MODERNE BAD, MED UTSIKT OVER HELE SJØEN
ET BADEBASSENG MED VELDIG BRA UTSIKT PÅ DEN FRANSKE SJØEN

Ti milliarder kroner

Flere dyre boliger finnes det, og vi befinner oss fortsatt i Europa.

I 2016 skrev Forbes at verdens dyreste hjem var på markedet for en milliard euro, som er ti milliarder norske kroner.

Frankrike er fortsatt stedet, Ville Les Cedres er i Cote d’azur i Frankrike, vi finner blant annet ti soverom, 50 meters svømmebasseng inni et fjell, en ballsal, en vinterhage og en stall for hele 30 hester.

Det mest verdifulle med denne luksuriøse villaen er den botaniske hagen, den botaniske hagen er kjent for å være Europas vakreste privat hage. Hagen er 142.000 kvadratmeter, som tilsvarer 23,6 fotballbaner, med 20 drivhus og nesten 20 gartnere som jobber hele tiden for å vedlikeholde den, helt sykt!

Hele 50 gartnere

Villa Leopolda i Cote d’azur i Frankrike er ikke til salgs, men omtales som en av Europas dyreste eiendommer. I følge Forbes var den Franske villaen reservert for 750 millioner dollar i 2008, som er 6,2 milliarder NOK, men den ble ikke solgt til den rike russeren Mikhail Prokhorov.

Det er kjente eiere av villaen, tidligere eiere, sånn som Gianni Agnelli som var Italias rikeste mann (som nå er død) og eieren av Microsoft Bill Gates.

202.000 kvadratmeter og 2.700 kvadratmeter med boareal kan du sikre deg. I 2016 eide Lily Safra villaen, en stolt eier av største og dyreste Franske villaen i verden. I første verdenskrig ble villaen brukt som et militærsykehus, og hatt filmer spilt inn på den, en av filmene er Alfred Hitchock’s film «To Catch A Thief» som er fra 1955, en gammel film.

EN LITT BEDRE OVERSIKT HVOR DU KAN SE HVOR STORT HUSET FAKTISK ER

27 etasjer

LITT AV ET HUS…

I 2016 var dette huset til Indias rikeste mann, Mukesh Ambani, dette huset ble bygget i 2008, og huset er kjent for å være et av verdens dyreste hjem.

Huset ligger i Mumbai i India, huset skal være verdt rundt en milliard dollar og har hele 27 etasjer, i et vanlig høybygg hadde huset hatt kanskje 50 etasjer. Huset ble startet på i 2002 og ferdig i 2010.

Det krever flere hundre ansatte for vedlike hold på grunn av huset er nesten 40.000 kvadratmeter som er 6-7 fotballbaner.

Eieren bor i de fire øverste etasjene, med familien sin.

Under dem bråker det nok mye, der er det seks etasjer med parkering, hvor det er plass til 160-170 biler.

Huset består også av dansestudio, svømmebasseng, treningssenter, kino med 50-plasser, hager, masse gjesterom og et helt tempel.

På taket er det fire helikopterplasser. Totalt har har huset elleve heiser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *