Verdensdagen for Downs syndrom

21. mars var det verdensdagen for Downs syndrom og på Ris ungdomsskole ble dette markert ved å ta på to forskjellige sokker. Det ble publisert og presentert på ris skole sin Instagram bruker 20 og 21 mars, så det var mange elever og lærere som deltok i markeringen.

Vi markerer denne dagen får å øke forståelsen og bevisstheten for personer med Downs syndrom, men også får å feire mangfoldet og unikheten deres.  21.mars blir sett på som en dag for å fremme likestilling og inkludering for personer med en funksjons variasjon. Vært år siden 2006 har den blitt markert den 21.mars fordi det er den 21.dagen i den tredje måneden i nyåret, og dette representerer trisomi 21 som er en av de vanligste typene Downs syndrom.

Norge markerer dagen med ulike arrangementer og aktiviteter som blir holdt av ulike foreninger og organisasjoner. Det kan for eksempel være seminarer, konferanser, konserter og andre kulturelle arrangementer.

Skrevet av Ida Marie Lie

22.3.2023

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *