Kuleste øyer og sjøer du aldri har hørt om!

Jellyfish lake i Palau

Ville du hatt badet her? Tro det eller ikke, men det er flere folk som har badet her med fri vilje. De har over 5 millioner glassmaneter og månemaneter her. Men slapp av de er ikke giftige. De kan ikke engang stikke deg sånn at det gjør vondt. Det er også en lik innsjø i Indonesia.                                                                               

Men hvordan ble sjøen formet?                                                                                                                     På den østlige kanten av øya ligger en isolert marin innsjø med tusenvis av gyngende maneter. For over 12 000 år siden, på slutten av siste istid, steg havnivået og fylte bassenget til Jellyfish Lake. Da vannet trakk seg tilbake, ble millioner av maneter fanget, avskåret fra havet.

Frying  Pan Lake i New Zealand

Du burde aldri i verden finne på å svømme her fordi da smelter bare huden din rett av, hvis du finner på å bade her er det bare og vite at du bader i en innsjø som er 50 to 60 °C. Det naturlige bassenget til den kokende innsjøen samler nedbøren fra de omkringliggende åsene og fra to små bekker som munner ut i innsjøen. Vannet siver gjennom den porøse bunnen til den varme lavaen nedenfor hvor det fanges og varmes opp til kokepunktet. Sjøen er på 200 m og er verdens største varme innsjø.

Katteøya utenfor Japan

Det er sirka over 120 katter der eller mer som er 6x hvor mange mennesker det er der. På den tiden oppdrettet innbyggerne på øya silkeorm for tekstilene sine. Katter ble verdsatt fordi de jaget bort musene som jaktet på silkeorm. Så etter det stoppet og bli et problem bare ble kattene der. For mye jobb og flytte de hvorfor ikke ha en spesiell øy. Hvis du lurer på hvem som gir de mat så er det folk over hele Japan som donerer mat til dem. Øya er ekstremt liten den er bare 1,7km. Noe som sikkert alle går hver dag. Alle disse kattene bare reproduserer seg så om mange år tenk hvor mange katter det kan være her. Nå er dette en veldig populær turist attraksjon.

Hai-øya i Sydney Australia

Hvis du vil dra hit er du velkommen, du kan komme hit når du vil. Men her er det ekstremt mange farlige haier hvittippet revhai, svarttippet revhai, sølvspisshai, mørkhai og grå revhai alle er ekstremt farlige. Haier kan være veldig forskjellig i størrelse mannen pleier å være størst. Alle haier et en sjette sans det er å angripe når andre dyr er foran dem. Alle haier holder faktisk på å bli utryddet, men de som er mest sårbare er. Du kan svømme her uten noen haier kommer.

Snake Island i Brazil

Det er over 430,000 dødelige slanger på denne lille øya. En Overaskende ting om denne øya er at det er en slangeart der og den er. gyldene lansehodet, en art av hoggorm ofte kjent som det gylne lansehodet. Det står at det er over 2000 til 4000 slanger her.  Øya er på 1,5 km. Det også en øy Ukraina som heter det samme, men dessverre har de ingen slanger der.  Hvor giftig er de lurer du sikkert på. Et bitt fra en gylden lansehode har syv prosent sjanse for død, og selv med behandling har ofre fortsatt tre prosent sjanse for å dø. Slangens gift kan forårsake nyresvikt, nekrose av muskelvev, hjerneblødninger og tarmblødninger. Det er ingen måte og overleve her du blir enten forgiftet av slanger eller dør av sult.

North Sentinel Island, India

Her begynner de og finne fram våpenet.

Selvfølgelig måtte denne være med på øylista. Det er ulovlig å besøke denne øya fordi her befinner de siste urfolka seg. Ikke prøv å besøke den heller hvis du gjør så kommer de og dreper deg med pil og bue. De lever i steinalderen, De kan se alt nytt ting som en trussel. Det er rundt 40 til 400 folk der igjen. Det er noen som sier at de spiser mennesker som på filmer, men det er ingen bevis om det. Men de spiser alt som beveger seg som. Krabber, gris, osv. Historien til sånne øyer er alltid greit og ha så. til North Sentinel Island? North Sentinel Island er en av Andamanøyene i Bengalbukta, i den nordlige delen av Det indiske hav. På 1700-tallet ble Andaman- og Nikobarøyene først utforsket av nederlandske, østerrikske og britiske handelsskip på jakt etter de beste handelsrutene til det krydderrike asiatiske subkontinentet.

Palm Island, Dubai

I stedet for betongplater ble grunnlaget til The Palm laget av 7 millioner tonn stein sprengt fra de nærliggende Hajar-fjellene. Og mens ørkenemiratet er omgitt av sand, ble 120 millioner kubikkmeter av stoffet mudret fra bunnen av havet for å danne kule øya.  Bygget Dubai havene sine for å se bedre ut. Prosjektet ble startet av Nakheel Properties i 2001, og la til slutt til 40 miles med sårt tiltrengte strender. I dag kan reisende få tilgang til Palm Jumeirah fra fastlandet Dubai via en monorail, og en undersjøisk tunnel forbinder det øverste bladet med halvmånen. Stedet her er over 10,5 mil.

Påskeøya (Chile)

De som lagde disse 1000 statuene er det de folka som bor der som også heter Rapa Nui, i år 1250 til år 1500. Hva er mysteriet med Påskeøya? Påskeøya må sikkert være et av de største mysteriene i den menneskelige sivilisasjonen. Mange teorier har blitt dannet gjennom årene om hvor de opprinnelige innbyggerne kom fra, hvorfor de bygde hundrevis av monumentale statuer kalt Moai, hvordan de fraktet dem og hvorfor menneskene som laget dem til slutt døde ut. Påskeøya er på 163,6 km mye større enn de fleste trodde.

Doll island øy i Mexico City

Her er et fint bilde av den skumleste øya i hele verden.

Hva er historien bak dukkeøya? for dukke øya har gjort denne øya til sitt hjem siden 1950 da, ifølge lokal folklore, et barn falt i vannet fra en chinampa – en kunstig øy bygget på ferskvann for landbruksformål. En lokal mann kjent som Don Julián Santana hoppet inn for å redde henne, men barnet døde av drukning. Dukkeøya er også kjent som ‘Isla de las Muñecas’ på det spanske språket, og fra og med 2013 ble den dekorert med over 1500 dukker. Hvorfor er det så mange dukker på øya med dukker? De ble opprinnelig plassert av den tidligere eieren av øya, Julián Santana Barrera, som døde av et hjerteinfarkt i 2001. Han mente at dukker bidro til å jage bort ånden til en jente som druknet for mange år siden. Don Julian Santana Barrera var vaktmesteren for øya. Historien forteller at Julian fant en liten jente druknet i mystiske omstendigheter mens han ikke klarte å redde livet hennes. Det bor ingen her lenger.

Pig Beach i Bahamas

Her er det bilde av en gris som koser seg i solen.

Hvorfor er det griser på Pig Beach? Noen sier at grisene skal ha blitt sluppet av på Big Major Cay av en gruppe sjømenn som ønsket å komme tilbake og lage mat. Sjømennene kom imidlertid aldri tilbake; grisene overlevde på overflødig mat dumpet fra passerende skip. Er grisene på Pig Island vennlige? Pig Island er i utgangspunktet det du forventer. Grisene er vennlige og ivrige etter å svømme ut til båtene for fôring (ved å bruke autorisert mat. Det er over 20 gris på denne stranden. Hvis du lurer på hvordan de får mat er det at de spiser det som blir dumpet av ship i næreteten. Grisene går frie ingen eier eller passer på de. Men slapp av de er ikke farlige så det er bare og bade med de.

Komodoøya i Indonesia

Voksne komodo-drager spiser mindre medlemmer av sin egen art og noen ganger også andre voksne. De kan imidlertid løpe fort nok til å angripe og drepe mennesker. Men faktisk er de ikke giftige til hverandre. De lever over 30år. Den er over 10,3 feet og veier 62 til 79 kg. Det er over 5700 av disse dyrene her. De pleier og være veldig aggressive og biter hardt. Øya ligger på 390km utenfor Indonesia.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *