Restaurantanmeldelse: Vinderen kebab og pizza

«Var den bra eller, brur?», kebabekspeditøren stirrer spent på oss i det han spør om vi er fornøyd med styrken på babben. Edi hever et øyebryn fra sin komfortable posisjon i hjørnesofaen, i det relativt romslige lokalet som for øyeblikket er halvfullt av ungdomsskoleelever. Edi nikker anerkjennende, men ikke helt overbevisende. Hadde kebabsjappa på Beste Vest noe å stille opp med når to rutinerte kebabgjengerne fra Oslo Øst kom på besøk?

Sola skinner, og det er kebabmandag. To sultne gutter har etter mange diskusjoner og lovnader, endelig funnet hull i timeplanen til å kunne ta den fem minutters spaserturen til Vinderen kebab. Mang en myte har blitt fortalt om dette stedet, som de fleste lærere har hørt om, men aldri besøkt, og bevisene på elevenes pilegrimsferder i storefri har vist seg i form av kebabrester klint på både vegger og gulv, spesielt i 9.klassegangen. Og i ren abstinens etter vurderinger og karaktersetting, skal Joris og Edi endelig sette standpunktkarakter på denne kebabsjappen.

«En stor kebab, alt på», bestiller Joris. Sommerkroppen ligger visstnok på vent inntil videre. Edi følger opp med å bestille en vanlig kebab, bevisst på at han har et fotballstjerne-rykte å ivareta. De to lærerne setter seg ned i hjørnesofaen, der elevene rundt dem sakte men sikkert legger merke til disse inntrengerne. Hva gjorde to lærere her, var ikke dette et fristed for mobilbruk? Har de begynt å sette opp inspeksjon i nærområde? De stakkars elevene er tydelig forvirret. Etter ti minutter blir også kebabekspeditøren tydelig forfjamset når begge gutta ber om sterk saus på babben, med jalapeños. Ikke kunne han vite at gutta praktisk talt har vokst opp blant Torggatas mange kebabsjapper.

Stemningen er god idet første bit inntas. Førsteinntrykket er bra, og her gis det ut plusser for god størrelse og friske grønnsaker. Sausen er derimot ikke så sterk som vi håpet på, og kjøttet hadde samme konsistens som ihjelkokt blomkål. Men vi er enige i at det er en gjennomsnittlig kebab, som ikke er spesielt dårlig på noen som helst måte. Medium måloppnåelse med en god presentasjon, grei bredde, men mangler litt utdyping. Vi kan skjønne at den er en favoritt blant elevene, men føler på et ansvar for å ta dem med på en kebabsjappecrawl i Torggata for å opplyse dem innen kebabens mystiske smaker. Likevel må vi si oss mette og fornøyde, spesielt fornøyd er Edi som ble kalt bror av ekspeditøren.

Ifølge de selverklærte kebabekspertene Joris og Edi er kebaben på Vinderen god, men ikke blant byens beste

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *